貓糧資料庫(12)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
明白,我就係驚佢地便秘,因為未轉牌子之前(之前餵primal,應該係比較好嘅凍乾)冇咁嘅情況,所以先覺得關糧事,仲要個轉變都幾大
唔該你,我依家都有餵水但餵得唔多
想問你地一日大概餵幾次/每次餵幾多水?知道有個量可以計到需要幾多,純粹想參考吓
唔該你,喺糧加太多佢地唔食,會努力餵多啲水
喂緊乜牌子?我個隻呢兩日喂全凍乾 多尿都柯血
轉左新糧之後兩隻貓都出現血便情況
之前餵primal好好,前排餵咗一排stella & chewy(應該係碳水偏多,同埋成分複雜啲所以都係轉),依家餵咗兩日K9
全部都係凍乾
你餵咩牌子?精神胃口有冇差咗?
喂緊Vital 靚屎 胃口精神都好
我主子食日食乾濕糧都好易嘔,同埋好嘴鵰
有冇邊隻易消化嘅推薦
有機會係對某一隻肉類敏感
似係消化唔到,依家乾糧餵緊instinct raw boost 雞肉味
停左一星期罐罐啲屎靚左好多
琴晚比佢食左一罐thrive幼貓罐今朝即刻軟便
係咪可以換罐罐了
係 我都係用呢個方法試罐
想問成貓如果食過幾款罐罐都軟便,係咪唔啱食罐要食返乾?定係果幾款罐唔啱佢?
似罐頭唔啱 我會連續喂幾餐同一樣既罐頭試
有機會味道唔岩/牌子唔岩,要慢慢摸索

你可以一開始唔好俾住咁多先
Royal cain 幼貓糧係未好差?
餵緊wellness core幼貓糧好耐⋯ 貓貓完全唔食咁濟
轉邊隻牌子成貓糧好?會吸引啲佢食
有能力可以俾更好
好難直接講你隻貓鍾意食邊隻牌子,不妨參考返上面Excel個list
唔該晒
唔該晒
台灣好味小姐出左新既主食罐(肉泥)

想睇下有冇人有興趣夾單買~ 其他好味小姐既野都可以~

好味小姐網站:https://www.ladyflavor.com/products/feline-complete-balanced-meal
請問邊個網買thrive觀平d呀睇幾個網都係13蚊
想問下有冇人可以夾汪喵
想問Canagan邊度最平,睇咗好多都平唔過$14
有興趣
你留TG俾我吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞