貓糧資料庫(12)

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
買咗兩年幾未試過真係有問題
但就算同一款味,間中有一兩次質地會有啲分別
的肉散啲實啲,乾啲水啲之類
我就係遇到肉好散好水 同無咁香既罐罐
其實有無問題 係汪喵QC做得唔好定點
貓貓食幾啖就行開左
我係照俾,冇怪味,顏色正常
我有隻貓係啲嘢放耐少少都完全唔掂,寧願捱餓果種,佢肯食就當ok
應該係間中啲原料質地唔同掛
不過你可以問問佢客服,佢哋好肯答,但應該都係話無問題嘅多
tg: gloryforever
tg: gloryforever
叫佢再磅
有冇link, 想買
琴日睇到係拍賣網黎
真係可以? 已經到咗自提點
我果隻以前都係咁
淨係食RC唔肯食wellness core

後尾見人話Thrive嘅雞/火雞味乾糧配方都好好
就試買Thrive
佢食得超開心 仲興奮過食RC
Bns 用實重,$22/磅
下次買重野轉bns la
想請教下各位巴打
屋企隻英短貓b 3個月大
平時每日早晚一罐thrive罐+長糧
早幾日帶佢去打針獸醫話佢偏瘦(岩岩好3個月大冇耐 1.1x kg)
醫生叫佢食少d濕糧先 但佢而家好似食慣左罐罐唔係好食乾糧
之前食開RC 呢個星期開始溝緊wellness core奶貓比佢
而家唔知點好
想請教下各位巴打
屋企隻英短貓b 3個月大
平時每日早晚一罐thrive罐+長糧
早幾日帶佢去打針獸醫話佢偏瘦(岩岩好3個月大冇耐 1.1x kg)
醫生叫佢食少d濕糧先 但佢而家好似食慣左罐罐唔係好食乾糧
之前食開RC 呢個星期開始溝緊wellness core貓比佢
而家唔知點好
Thrive罐未必夠卡路里
試下汪喵營養罐?
佢平時都有啲軟便 咁仲比唔比濕糧佢食先好
你係咪餵左副食罐
怪獸有隻風乾糧冇碳水化合物,
可以加埋入濕糧畀佢食。

https://litomon.com/product/airdried_catfood/
淨係餵過thrive罐同K9..
thrive比較多
我懷疑佢食左罐之後乾糧放題都唔食得多
我一日又淨係早晚餵佢2餐thrive罐 可能唔太夠?
但佢又有軟便..係咪應該試下其他牌子既罐先?
bb 貓應該有一個thrive罐係for bb貓
yes..就係餵緊個隻
軟便左幾耐?
好似自從食左thrive之後就咁..
之前接佢番黎淨係食RC都好過而家啲屎
我有鼻敏感 用左都冇乜改善 只係當有心理安慰而已
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞