配眼鏡一定係搵樓上私鋪 返唔到轉頭

619 回覆
32 Like 101 Dislike
個人經驗
細舖如果車咗副眼鏡出嚟你覺得度數唔啱
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"
"新眼鏡係咁㗎啦,戴戴下就慣"

麥當勞同米芝蓮都有佢哋嘅價值
服務對像唔同啫
識配一定淘寶配
如果你知道自己近視度數
btw 上次去眼境城淨配鏡片比人屌
啲服務真係。。。
利申
大舖細舖工場直銷淘寶通通試過
宜家會去亮視點配一副正常用
再去淘寶訂幾副嚟玩

-.-打手? 點會比人吊.樓上鋪最有好大部份GE生意來源就係淨配鏡片
我前上兩個月先上去幫個FD淨配鏡片....好正常
識配一定淘寶配
如果你知道自己近視度數
啲服務真係。。。
利申
再去淘寶訂幾副嚟玩

買眼鏡唔係知個度數就得
散光都好緊要
就算你0度近視但散光深
都可以得返50%視力....
而散光人人個位都唔同.角度又唔同
上網配其實好唔準
隱形眼鏡私鋪會唔會平啲

會.我女朋友都係樓上配
但要分清楚個視光師可唔可以幫你配
因為有D老GE視光師.個牌係唔可以配CON
不過大部份都可以
個人經驗
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"

服務對像唔同啫

咁就睇間野做法
因為理論上個鏡片唔岩佢地都係拎返去工埸換.
唔係洗佢地錢.
所以唔關大細鋪事.只係睇佢會唔會覺得煩
個人經驗
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"

服務對像唔同啫

咁就睇間野做法
唔係洗佢地錢.

咁你就錯啦 基本上係你做咩度數實際佢做錯先會幫你做過,當然你同間行行街熟可以claim比你,而如果係驗眼度數問題,多數都係間鋪自己再做多對。
個人經驗
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"

服務對像唔同啫

咁就睇間野做法
唔係洗佢地錢.

咁你就錯啦 基本上係你做咩度數實際佢做錯先會幫你做過,當然你同間行行街熟可以claim比你,而如果係驗眼度數問題,多數都係間鋪自己再做多對。

私鋪同街鋪D驗眼師根本都係一樣.唔會因為係街鋪佢會勁D
而且驗眼個程序基本上係係咁換鏡片換完照數出紙
錯GE機會極細
好多時係個客自己驗眼時人地問佢邊個清佢自己都講錯
就算你去大鋪都唔會換比你
巴打日牌手工鏡有冇認識 除左金子仲有冇選擇
個人經驗
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"

服務對像唔同啫

咁就睇間野做法
唔係洗佢地錢.

錯GE機會極細

咁你又錯啦 基本大鋪張單會寫明度數有問題會換 ,你唔洗水我啦 換度數既客我見好多
今日係樓上鋪佩左副眼鏡,鏡片係 Hoya,會唔會比人貍貓換太子?

(-) 同要鏡片袋真係 check 到?

hoya 基本上單光鏡會盡量留個(-) mark係鏡度,除非你隻架太細,如果VG coat仲會有個V字係上便,巴打細心留意下睇下有冇
個人經驗
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"

服務對像唔同啫

咁就睇間野做法
唔係洗佢地錢.

錯GE機會極細

收皮啦柒頭, 唔識又扮識
驗眼個程序係你想像咁簡單就好 咁啲視光師唔使讀5年書
講黎講去都係因為平幾舊水
去日本配完真係返唔到轉頭就真
連鎖店30min即攞,鏡片係hoya,一萬yen搞掂出門口
去日本配完真係返唔到轉頭就真
連鎖店30min即攞,鏡片係hoya,一萬yen搞掂出門口

同樣質素的話,同香港價錢差幾遠?
瑞士寶肯定係大陸廠做,有時會運翻香港車鏡磨邊
樓主連依樣都唔知仲笑鳩人用大陸鏡
深圳東門大個1234mall有日本 jins. 真野黎,唔係老翻鋪
個人經驗
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"

服務對像唔同啫

咁就睇間野做法
唔係洗佢地錢.

錯GE機會極細

鬼唔知有好多野要讀?
你知唔知咩叫基本程序?
佢地讀好多眼科病同唔同GE例子
但呢D野唔會下下幫客人驗果時都用得著
你自己GET錯人講野又要衝出黎
根本9成客人幫你CHECK度數果個程序就係咁簡單
但如果你隻眼有D隱病.佢地專業都識睇出黎咁解
瑞士寶肯定係大陸廠做,有時會運翻香港車鏡磨邊
樓主連依樣都唔知仲笑鳩人用大陸鏡

請quote出我話瑞士寶唔係大陸做果句
個人經驗
九成九以下答案
"配太準對隻眼唔好㗎"

服務對像唔同啫

咁就睇間野做法
唔係洗佢地錢.

錯GE機會極細

鬼唔知有好多野要讀?
你知唔知咩叫基本程序?
佢地讀好多眼科病同唔同GE例子
但呢D野唔會下下幫客人驗果時都用得著
你自己GET錯人講野又要衝出黎
根本9成客人幫你CHECK度數果個程序就係咁簡單
但如果你隻眼有D隱病.佢地專業都識睇出黎咁解

得得得, 你啱哂, 你話簡單咪簡單囉
識配一定淘寶配
如果你知道自己近視度數
啲服務真係。。。
利申
再去淘寶訂幾副嚟玩

-.-打手? 點會比人.樓上鋪最有好大部份GE生意來源就係淨配鏡片
我前上兩個月先上去幫個FD淨配鏡片....好正常

又一個
自己都想搵啲樓上鋪配眼鏡
之前去大鋪配咗副千幾蚊眼鏡
覺得真係有啲貴
巴打可唔可以pm下我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞