配眼鏡一定係搵樓上私鋪 返唔到轉頭

619 回覆
32 Like 101 Dislike
樓主用瑞士寶竟然話hoya貴

瑞士寶呢d垃圾留返比佢用啦

比兩塊你分都分唔出啦

比兩塊你分都分唔出啦

咁你就唔好一早教人點配

比兩塊你分都分唔出啦

咁你就唔好一早教人點配

講到樓上點好
人地提出質疑你就縮

比兩塊你分都分唔出啦

咁你就唔好一早教人點配

講到樓上點好
人地提出質疑你就縮

條友究竟做乜鳩
初初開post講到塊鏡幾咁重要,笑人地用貴架平鏡on9,點知佢自己正正係呢種人
俾人質多兩野就話人分唔出平鏡貴鏡

咁多頁post淨係識東拉西扯,對眼鏡既認識甚至連一個比較熟行既消費者都不如
好彩佢冇開屋企人舖名,唔係既話就多得佢唔少 

比兩塊你分都分唔出啦

咁你就唔好一早教人點配

講到樓上點好
人地提出質疑你就縮

條友究竟做乜鳩
初初開post講到塊鏡幾咁重要,笑人地用貴架平鏡on9,點知佢自己正正係呢種人

咁多頁post淨係識東拉西扯,對眼鏡既認識甚至連一個比較熟行既消費者都不如

我都唔明
其實
各有各做
冇咩所謂

比兩塊你分都分唔出啦

咁你就唔好一早教人點配

講到樓上點好
人地提出質疑你就縮

條友究竟做乜鳩

我話樓上平
然後駁我貴 又講唔出邊到大鋪平
又話我用咩鏡片
但結論係我講東講西
笑死唔笑死

唔通我可以一蚊買部小米 就一定要買iPhone先叫識電話咩
笑死唔笑死

依家就係成班駁唔到樓上平
轉移話我用瑞士寶 笑死唔笑死
重點我冇推介比你用

比兩塊你分都分唔出啦

咁你就唔好一早教人點配

講到樓上點好
人地提出質疑你就縮

條友究竟做乜鳩

我話樓上平
又話我用咩鏡片
但結論係我講東講西
笑死唔笑死

笑死唔笑死

重點我冇推介比你用

樓上有幾平?
我明碼實價唔寫起字收人150元一對鏡
點解一定樓上鋪平?
人地答左你樓上鋪做唔到量所以要做大張單
你有回咩?

比兩塊你分都分唔出啦

咁你就唔好一早教人點配

講到樓上點好
人地提出質疑你就縮

條友究竟做乜鳩

我話樓上平
又話我用咩鏡片
但結論係我講東講西
笑死唔笑死

笑死唔笑死

重點我冇推介比你用

樓上有幾平?
我明碼實價唔寫起字收人150元一對鏡
點解一定樓上鋪平?
人地答左你樓上鋪做唔到量所以要做大張單
你有回咩?

回左當冇回?
第二你個邏輯就係為駁而駁.
我冇講樓上平過100%地鋪
至少我目前都未見過
人地提出TAOBAO平...日本平....OK....咪當交流
你就係地點都冇講.一句我平過你
你WIN...然後? 我出意就係等多D人買到平鏡
你出意就係係到駁
OK冇問題.你有平GE咪講出黎囉.駁完又唔見你有實際建議
你想講比人知有人平過你但唔講你知....定係你識得多過我?
淨係配Jin's
Apm間木九十
有冇巴打配過
LM
真係唔明點解仲有人去街邊果D伯伯同大鋪配眼鏡
仲開到成街都係
明明大家都係賣同一副眼鏡
同一個種鏡片.大鋪賣緊2000蚊..私鋪唔洗1000蚊搞店
而眼鏡最貴就係個鏡片
個架根本貴極有限.而一般人只係會在意個架唔理個鏡片
正正就係D大鋪可以賺到笑GE原因
你用1000蚊畢直去買眼鏡
基本上係大鋪只可以買到最平GE大陸架加最垃圾鏡片
用一半價錢已經可以係私鋪搞店
其實大鋪同私鋪都係由同一間公司拎貨再賣
根本就係7仔同士多GE分別

有人會自己呃自己大鋪信譽好D唔會比人呃
講得呢句GE人根本係自己呃自己
香港眼鏡鋪唔多.呢行好細.基本上冇人會賣假鏡片同架
如果係一定會有人報串海關即收佢皮
(因為鏡片GE製做技術問題,一分錢一分貨,)
而我都有屋企人做呢行所以好清楚
都從來冇聽過香港有人賣假野
再講.你覺得D租唔洗錢咩.諗下就知道貴左果D咪就係租金囉
PS.但的確有D眼鏡私鋪會賣到好貴.因為真係好多人唔識睇鏡片

但再貴GE私鋪都唔會夠D大鋪貴
第二就係好多大鋪GE視光師都係新仔
大鋪GE目標客戶就係對眼鏡咩都唔識GE人
所以佢地只會用最低GE價錢請最冇經驗GE視光師
(不過佢地GE服務態度可能都好D GE)
而你話就腳就真係駁唔到
自己諗

而我自己一向預2000左右買藍光鏡.
用開果種鏡如果係大鋪買冇3000都搞唔店
所以價錢真係可以差好遠

唔係打手POST 只係呢排見個friend帶住個R字頭GE眼鏡架
用左幾千蚊就好自信咁帶出街.以為高級野
我一見到心諗2000都唔洗
比人呃左仲以為自己帶緊高級野出街
牌子鏡架大陸鏡.好可憐

你屋企人做呢行?

想r生意定無知?

藍光蔡司都係2000 普通伊視路一千內啦
R膠框點會過到千?
仲開到成街都係
而眼鏡最貴就係個鏡片

PS.但的確有D眼鏡私鋪會賣到好貴.因為真係好多人唔識睇鏡片

而你話就腳就真係駁唔到
自己諗

所以價錢真係可以差好遠

唔係打手POST 只係呢排見個friend帶住個R字頭GE眼鏡架
牌子鏡架大陸鏡.好可憐

你屋企人做呢行?

想r生意定無知?

R膠框點會過到千?

睇睇下原來樓主都幾有心

Btw, 樓上舖fans

但我都鍾意買啲入口鏡,個款好j,yellow plus Eyevan 同有隻荷蘭時裝牌子viktor & R都幾好

以上既樓上平過千到半價不等,真心好。
仲開到成街都係
而眼鏡最貴就係個鏡片

而你話就腳就真係駁唔到
自己諗

所以價錢真係可以差好遠

牌子鏡架大陸鏡.好可憐

你屋企人做呢行?

想r生意定無知?

R膠框點會過到千?

睇睇下原來樓主都幾有心

但我都鍾意買啲入口鏡,個款好j,yellow plus Eyevan 同有隻荷蘭時裝牌子viktor & R都幾好

v&r好多假嘢
平得太多嘅話自己小心d
樓上鋪做唔到量
假貨唔會起大鋪度銷到
咁假貨會起邊度出貨?
掂行掂過既鋪賣假貨機會多定山卡啦賣假貨機會多?

人流多既鋪驚客嘈同投訴機會多定死角鋪驚你爆鑊多?

解釋到以上問題你未贏囉
仲有
自己話二千元配藍光鏡
跟住又自爆戴瑞士寶
咁係咪話比人聽

二千元配瑞士寶?

邏輯思考力上
樓主有好大進步空間
仲開到成街都係
而眼鏡最貴就係個鏡片

而你話就腳就真係駁唔到
自己諗

所以價錢真係可以差好遠

牌子鏡架大陸鏡.好可憐

你屋企人做呢行?

想r生意定無知?

R膠框點會過到千?

睇睇下原來樓主都幾有心

v&r好多假嘢
平得太多嘅話自己小心d

屋企人做呢行個個都講到間鋪係自己開家族生意咁 咁做飲食未個個都開酒樓
樓上鋪做唔到量
假貨唔會起大鋪度銷到
咁假貨會起邊度出貨?

解釋到以上問題你未贏囉

一時又話樓上鋪散貨以量取勝
依家又話樓上鋪比人投訴機會細

講到尾原來係話樓上鋪會賣假貨
咁姐係如果樓上鋪冇賣假貨
就完勝街鋪?
仲有
自己話二千元配藍光鏡
跟住又自爆戴瑞士寶
咁係咪話比人聽

二千元配瑞士寶?

邏輯思考力上
樓主有好大進步空間

仲話自己視光師
你副眼鏡一定係得鏡片冇框
用手拎住黎用
邏輯
樓上鋪做唔到量
假貨唔會起大鋪度銷到
咁假貨會起邊度出貨?

解釋到以上問題你未贏囉

一時又話樓上鋪散貨以量取勝
依家又話樓上鋪比人投訴機會細

講到尾原來係話樓上鋪會賣假貨
咁姐係如果樓上鋪冇賣假貨
就完勝街鋪?

我當比人投訴機會一樣
你覺得一間大街大巷比人投訴然後比人見到跟著間鋪會唔跟進機會大
定一間死角鋪比人投訴跟著唔跟進機會大

我冇講邊間一定賣假貨邊間一定唔賣
但如果計流量放蛇等因素
你估邊個界別出事機會較大?
仲有
自己話二千元配藍光鏡
跟住又自爆戴瑞士寶
咁係咪話比人聽

二千元配瑞士寶?

邏輯思考力上
樓主有好大進步空間

仲話自己視光師
用手拎住黎用
邏輯

二千元配藍光鏡wo....呢句說話應該唔難明?
仲有
自己話二千元配藍光鏡
跟住又自爆戴瑞士寶
咁係咪話比人聽

二千元配瑞士寶?

邏輯思考力上
樓主有好大進步空間

仲話自己視光師
用手拎住黎用
邏輯

二千元配藍光鏡wo....呢句說話應該唔難明?

好多頁前已經quote晒佢自相矛盾既字句出黎
直接當睇唔到, 仲可以話返人冇邏輯
正常人係唔可能同OP呢種人討論到, 因為冇邏輯係大晒, 你冇可能降到同佢同人水平去討論

啱啱先喺樓上舖有不快經歷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞