配眼鏡一定係搵樓上私鋪 返唔到轉頭

619 回覆
32 Like 101 Dislike
旺角有冇邊間樓上鋪好?

同問
問過價貴能到痴線
貴日本好Q多
架在日本買
鏡留港消費吧

巴打舖頭係邊?
香港賣眼鏡架同鏡片真係好撚貴,唔識人既話基本上俾人劏硬

屯門啊
近唔近你先

柏麗?

唔做上樓鋪啦
友愛商場
講起柏麗先嬲
剪頭髮等𨋢等左半個鐘

hands?

賣衫對面
不過如果大家真係想知一D比較可信GE樓上眼鏡鋪可以PM我.
廢事係到講

順帶一提.如果大家係D大公司驗眼福利OR老人家醫療劵
要揀D有信譽GE樓上鋪做會好D.
因為有D黑心鋪見你地用呢D錢都唔至在
會賣貴D比你

求pm
廢事係到講

會賣貴D比你

求pm

樓主屋企人們開樓上鋪
要問佢啦
不過真心講比大家聽
除非間樓上鋪得300尺
否則尺租平但尺碼大
租唔平得幾多
廢事係到講

會賣貴D比你

求pm

或者咁講,如果你真係唔至在,用係大公司度起碼售後服務好同投訴有門
我平時去果間樓上鋪一上到去D人已經識叫我X生
明明about 2年先去一次, 所以樓上鋪d人都真係唔簡單
大鋪一定就無噤好服務, 而且有人情味
同我反而認為大鋪先黑店, 上次同朋友去某88拎太陽鏡
平光無度數都另外收佢6百, 話因為用咗zeiss鏡

同問
問過價貴能到痴線
貴日本好Q多
架在日本買
鏡留港消費吧

巴打舖頭係邊?

屯門啊
近唔近你先

柏麗?

唔做上樓鋪啦
友愛商場
講起柏麗先嬲
剪頭髮等𨋢等左半個鐘

hands?

賣衫對面

我應該幫襯過

巴打舖頭係邊?

屯門啊
近唔近你先

柏麗?

唔做上樓鋪啦
友愛商場
講起柏麗先嬲
剪頭髮等𨋢等左半個鐘

hands?

賣衫對面

我應該幫襯過

多謝支持!
[quote]OP打篇文1999, 仲好意思笑人冇logic, 垃圾打手
話大鋪賣鏡片比私鋪貴2倍以上
又話一般人只在意個架, 用貴架cheap鏡既on9
話自己用$2000買鏡, 點知係垃圾瑞士寶

按樓主logic, 鏡片咁重要, 點會接受到垃圾瑞士寶?
連瑞士寶都接受到, 咁去大鋪配cheap鏡有咩問題?
照OP所言, 大鋪鏡片食水深, 咁去大鋪買貴架cheap片咪仲好, 唔洗捱貴鏡
如果d人真係買貴架cheap片, 而大鋪鏡片食水深, 咁大鋪點解又可以賺到笑呢?
話大鋪鏡片食水深, 證據呢? quote個價黎睇睇, 以OP對鏡片既認識, 應該唔會係用hoya個價黎同瑞士寶比, 然後話大鋪貴下話
呢頭講完用$2000鏡, 轉頭又話自己用cheap鏡, 仲要串人唔知你用咩鏡幾錢, 不如你講下自己用咩鏡啦
仲有其他太多on9位不一一盡錄, 如果其他巴打想學野建議去呢個post
https://lihkg.com/thread/162613

己一向預2000左右買藍光鏡.
用開果種鏡如果係大鋪買冇3000都搞唔店

要睇價錢?咁你捨得講個價未啊?
又話鏡片最重要, 你唔係想講你用300買鏡,1700買框, 然後同我講鏡300好抵下話?
再者2000, 正常去大鋪都配到外國靚鏡啦, 定你要靚框唔理鏡片啊
講野1999, 又自相矛盾, 難為你仲好意思好自信咁應人

心諗我點解要同你講我用咩架同咩鏡?
依家又唔係我賣比你
我開POST係講我推介樓上鋪比大家唔好比大鋪抽咁多水
你唔信GE可以自己去睇
我開POST前諗住咩牌子咩鋪頭咩架都唔提廢事做打手
我見有人問講左一下自己用咩鏡片就成班辯論隊員上晒身
又話我用廢鏡又性.仲係唔明我POST想講GE野係
就算我買廢鏡100蚊.去大鋪買要200蚊
我又唔係推介緊用咩鏡咩架..

而家係你自己講野自相矛盾
一時大鋪鏡片食水深, 轉頭話自己個框大鋪貴
一時話用貴框平鏡係on9, 轉頭原來自己就係個d on9
你講野一時一樣點知你邊句真, 自然要拎證據, 而你就淨係9 up連quote個價都冇
大鋪貴過細鋪咁你亞媽係女人既野真係多謝你開post提醒
但唔係你個係人都知既主張啱, 其他提到既所謂論據, 細節就可以9 up, 矛盾
好心你唔識野就收聲唔好誤人子弟啦

呢個 OP 樓主 真係好撚ON9
去攞眼鏡時佢額外用袋裝住兩塊鏡片俾我,有咩用意?
樓主已經中左核彈

如果你係用舊框齋配片或者太陽眼鏡,嗰兩片係原本的片

講漏左,眼鏡係新配架,我以為佢俾我爛左有得換,但我又點會識換

講漏左,眼鏡係新配架,我以為佢俾我爛左有得換,但我又點會識換

咁應該係demo片,通常冇用
放副 nicky 黑色賽璐珞上目限量版
全新齊set 平過原價放 岩款可以搵我傾
TG: Karsar_k

有無師兄推介去邊間好d?
800度近視, budget 6,7百左右
深水埗區會比較方便

你以為鏡片買一對送一對????
咁天真
.
新輝hoya 咩價?

琴日問過, 1.65 好似2000幾

呢個價同chain差不多喎
我本身有副鏡係egg 配,但想配過個鏡片,平平地咁配有冇邊間推介?
唔想番egg 配鏡,配兩次兩次個度數都硬係唔太準咁
香港買金子眼鏡要幾多錢?我留意到旺角開始有

同問
問過價貴能到痴線
貴日本好Q多
架在日本買
鏡留港消費吧

巴打舖頭係邊?

屯門啊
近唔近你先

唔近不過有時會入去
有隻架都未配鏡,搵日去搵你八下
香港買金子眼鏡要幾多錢?我留意到旺角開始有

同問
問過價貴能到痴線
貴日本好Q多
架在日本買
鏡留港消費吧

巴打舖頭係邊?

屯門啊
近唔近你先

唔近不過有時會入去
有隻架都未配鏡,搵日去搵你八下

入開先
唔好特登來
樓主已經中左核彈

都係你地搞到人哋潛晒水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞