配眼鏡一定係搵樓上私鋪 返唔到轉頭

619 回覆
32 Like 101 Dislike
由細到大都係自己買框去寶血配
自己由細到大去葵廣配,配完真係唔見頭暈,大個左咪去日本買框返去翻間眼鏡鋪配鏡
屋邨舖係唔係同樓上舖一樣?

不如咁講.分大鋪同私鋪
私鋪就係唔係連鎖自己開果D
理論上屋邨舖如果唔係大鋪
都係私鋪
私鋪一般平D.但屋邨果D比較獨市
你當屋村電器鋪都一定係平過D連鎖店.但如果你肯出去鴨記買.會再平一節

講價錢
連鎖>屋邨舖>樓上鋪
其實講到尾都係睇租金

緊係幫襯大鋪 試過幫襯細鋪係呀係好平呀 但原來佢冇幫我副眼鏡配散光 之後帶左成年去返大鋪配 個視光師話你副眼鏡冇散光 屌 自此認定細鋪一定係黑店 因為大鋪有視光師 老細又唔係佢地 佢地唔會諗盡辦法賺你錢 明碼實價

講真我地唔識既配完都唔知副眼鏡有冇散光

利伸 散光二百度

其實好易 轉下個鏡片 睇下影像有冇扭曲 有=有散光 冇=冇散光 呢個方法仲可以用黎對比舊眼鏡線位有冇好唔同 咁做好處係淘寶返黎既都可以自己做簡單檢查 d眼鏡佬成日懶專業昆錢 其實佢地好廢 唔會跟足配鏡程序幫你 所以只要個視光師夠專業 間間都差唔多 上黎r撈既就九成撈唔掂 自己諗下有幾九流

原來係咁試 副鏡有冇 btw..上次去亮視點配 個女視光師問返我做乜副舊鏡冇整到散光既 ?你有成百幾喎 由始我就知 我樓下間細鋪真係亂咁黎

不過亦唔會去返亮視點配 皆因我副新鏡 俾佢教到彎埋仲話冇得整。。。最後我自己教返直 用到依家3年 btw唔玩淘寶 市面上其實有乜選擇?? 想整返副藍光或者全視線都好
屋邨舖係唔係同樓上舖一樣?

不如咁講.分大鋪同私鋪
私鋪就係唔係連鎖自己開果D
理論上屋邨舖如果唔係大鋪
都係私鋪
私鋪一般平D.但屋邨果D比較獨市
你當屋村電器鋪都一定係平過D連鎖店.但如果你肯出去鴨記買.會再平一節

講價錢
連鎖>屋邨舖>樓上鋪
其實講到尾都係睇租金

緊係幫襯大鋪 試過幫襯細鋪係呀係好平呀 但原來佢冇幫我副眼鏡配散光 之後帶左成年去返大鋪配 個視光師話你副眼鏡冇散光 屌 自此認定細鋪一定係黑店 因為大鋪有視光師 老細又唔係佢地 佢地唔會諗盡辦法賺你錢 明碼實價

細鋪都有視光師
自從有醫療劵後
可上網頁check該鋪有冇part1視光師
重申
我上來唔係r 撈
我做屋邨服務下街坊
純粹想幫人解決下問題
每逢有巴打住得遠我都叫佢去附近鋪加推介
重申
我上來唔係r 撈
我做屋邨服務下街坊
純粹想幫人解決下問題

收皮啦

我成日都叫人淘框
不過鏡就免啦
重申
我上來唔係r 撈
我做屋邨服務下街坊
純粹想幫人解決下問題

收皮啦

我成日都叫人淘框
不過鏡就免啦

真心 淘寶扭曲左呢代人生活同價值觀

https://lihkg.com/thread/309762/page/1?post=0a2e35f739560b5542532b8023217be364c3f89a

繼續兜

淘寶冇問題
淘一d唔應該淘既未有問題law
重申
我上來唔係r 撈
我做屋邨服務下街坊
純粹想幫人解決下問題

收皮啦

我成日都叫人淘框
不過鏡就免啦

真心 淘寶扭曲左呢代人生活同價值觀

https://lihkg.com/thread/309762/page/1?post=0a2e35f739560b5542532b8023217be364c3f89a

繼續兜

例如食物及影響健康既野
其實搵返一級視光師就已經好穩陣, 通常佢地都會有專業操守
通常貪平貪免費驗眼既人先會遇到黑店
其實搵返一級視光師就已經好穩陣, 通常佢地都會有專業操守
通常貪平貪免費驗眼既人先會遇到黑店

所以醫療劵有助市民知道邊位係第一部分視光師
有下有冇巴打岩
YP Nicky 黑色賽璐珞上目限量版
超少帶,冇花,齊set有單,價唔貴

OP MP-2 紅玳瑁色
少帶,冇花,齊set,購自日本冇單,價唔貴

兩副都覺唔太岩面型
岩款可以搵我傾
TG: Karsar_k

有下有冇巴打岩
匠澤田 四 紅玳玳色
超少戴,冇花,齊set,冇單,唔貴

井戶多美男 T461 銀色
超少戴,冇花,齊set,冇單,唔貴

OP MP-2 紅玳瑁色
少戴,冇花,齊set,購自日本冇單,唔貴

本人頭骨大,三副都唔太岩我面型,有巴打岩可以搵我問價
TG: Karsar_k

我用緊副鈦框, 蔡斯非球形鏡片,如果樓上配幾錢?
視光師巴打係邊!
想問你間野係邊我唔記得咗
我想配鏡
師兄, 可唔可以PM埋我, 用咁D大舖鏡年年近視加深...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞