配眼鏡一定係搵樓上私鋪 返唔到轉頭

619 回覆
32 Like 101 Dislike
想配太陽眼鏡
500度左右
係咪會好貴
岩岩先618上淘寶配左正品rayban 定制明月鏡片 500搞掂 清過依家副依視路 因為調左少少度數

利申 內行人

話自己行內人竟然會淘寶鏡片同架
祝君早安
真係唔明點解仲有人去街邊果D伯伯同大鋪配眼鏡
仲開到成街都係
明明大家都係賣同一副眼鏡
同一個種鏡片.大鋪賣緊2000蚊..私鋪唔洗1000蚊搞店
而眼鏡最貴就係個鏡片
個架根本貴極有限.而一般人只係會在意個架唔理個鏡片
正正就係D大鋪可以賺到笑GE原因
你用1000蚊畢直去買眼鏡
基本上係大鋪只可以買到最平GE大陸架加最垃圾鏡片
用一半價錢已經可以係私鋪搞店
其實大鋪同私鋪都係由同一間公司拎貨再賣
根本就係7仔同士多GE分別

有人會自己呃自己大鋪信譽好D唔會比人呃
講得呢句GE人根本係自己呃自己
香港眼鏡鋪唔多.呢行好細.基本上冇人會賣假鏡片同架
如果係一定會有人報串海關即收佢皮
(因為鏡片GE製做技術問題,一分錢一分貨,)
而我都有屋企人做呢行所以好清楚
都從來冇聽過香港有人賣假野
再講.你覺得D租唔洗錢咩.諗下就知道貴左果D咪就係租金囉
PS.但的確有D眼鏡私鋪會賣到好貴.因為真係好多人唔識睇鏡片

但再貴GE私鋪都唔會夠D大鋪貴
第二就係好多大鋪GE視光師都係新仔
大鋪GE目標客戶就係對眼鏡咩都唔識GE人
所以佢地只會用最低GE價錢請最冇經驗GE視光師
(不過佢地GE服務態度可能都好D GE)
而你話就腳就真係駁唔到
自己諗

而我自己一向預2000左右買藍光鏡.
用開果種鏡如果係大鋪買冇3000都搞唔店
所以價錢真係可以差好遠

唔係打手POST 只係呢排見個friend帶住個R字頭GE眼鏡架
用左幾千蚊就好自信咁帶出街.以為高級野
我一見到心諗2000都唔洗
比人呃左仲以為自己帶緊高級野出街
牌子鏡架大陸鏡.好可憐

我就覺得係驗眼有懷疑啫,驚細舖驗得唔準
不過我係窮L所以都係繼續幫襯細舖
600度近視
275散光

要成日對電腦, 應該配咩鏡片好
budget $2000內
岩岩先618上淘寶配左正品rayban 定制明月鏡片 500搞掂 清過依家副依視路 因為調左少少度數

利申 內行人

祝君早安

好過買你地d阿波羅先啦

點解淘寶好d?
解說下

利申 內行人

祝君早安

得啖笑,講完一大輪戇鳩野後加個行內人利申佢唔係諗住咁會有說服力下話。

利申 內行人

祝君早安

得啖笑,講完一大輪戇鳩野後加個行內人利申佢唔係諗住咁會有說服力下話。

好過你每粒字都係垃圾

你點話點好啦行內人。
行內人連訂造同現貨都唔識分....

其實唔係行內或者離開左唔清楚冇咩所謂

但唔好扮行內......
細舖其實湯客個方面可以仲癲過大舖 亂叫你買蔡司平光 用左阿波羅你都未必知 人地又係老闆又股東又視光司又幫你配 一手一腳搞掂晒 無法無天無監管 到時捉到咪話唔好意思拎左另一個客個副比你 反正都係平光 冇散光線位任佢吹

蔡司有mark......
仲有
無法無天係咪講緊樓上鋪網上鋪

攞哂牌有哂鋪有br大街大巷咁都驚?

咁請相信淘寶吧
細舖其實湯客個方面可以仲癲過大舖 亂叫你買蔡司平光 用左阿波羅你都未必知 人地又係老闆又股東又視光司又幫你配 一手一腳搞掂晒 無法無天無監管 到時捉到咪話唔好意思拎左另一個客個副比你 反正都係平光 冇散光線位任佢吹

蔡司有mark......
仲有
無法無天係咪講緊樓上鋪網上鋪

攞哂牌有哂鋪有br大街大巷咁都驚?

咁請相信淘寶吧

我話未必知 又唔係講你 你咁緊張跳出黎講有mark do what? 個個都配過蔡司知有個幾乎睇唔到既logo咩?

個z大到....
行內人連訂造同現貨都唔識分....

其實唔係行內或者離開左唔清楚冇咩所謂

但唔好扮行內......

邊隻牌子transition定製賣成$1500? 又唔講得?

問左四次冇回應🙈🙄🙄🙄

未答左你本地
番去影個餐牌比你睇大牌子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞