配眼鏡一定係搵樓上私鋪 返唔到轉頭

619 回覆
32 Like 101 Dislike

啱啱先喺樓上舖有不快經歷

咩經歷?
仲有
自己話二千元配藍光鏡
跟住又自爆戴瑞士寶
咁係咪話比人聽

二千元配瑞士寶?

邏輯思考力上
樓主有好大進步空間

仲話自己視光師
你副眼鏡一定係得鏡片冇框
用手拎住黎用
邏輯

二千元配藍光鏡wo....呢句說話應該唔難明?

好多頁前已經quote晒佢自相矛盾既字句出黎
直接當睇唔到, 仲可以話返人冇邏輯
正常人係唔可能同OP呢種人討論到, 因為冇邏輯係大晒, 你冇可能降到同佢同人水平去討論

我一直想理性討論

啱啱先喺樓上舖有不快經歷

more
仲有
自己話二千元配藍光鏡
跟住又自爆戴瑞士寶
咁係咪話比人聽

二千元配瑞士寶?

邏輯思考力上
樓主有好大進步空間

仲話自己視光師
你副眼鏡一定係得鏡片冇框
用手拎住黎用
邏輯

二千元配藍光鏡wo....呢句說話應該唔難明?

好多頁前已經quote晒佢自相矛盾既字句出黎
直接當睇唔到, 仲可以話返人冇邏輯
正常人係唔可能同OP呢種人討論到, 因為冇邏輯係大晒, 你冇可能降到同佢同人水平去討論

我藍光鏡唔係淨係指鏡片 如果你要針住一個字講Ok我錯 小學雞 我之前都有解釋係成副鏡 點解你又可以當睇唔到講多次嘅小學雞
樓上鋪做唔到量
假貨唔會起大鋪度銷到
咁假貨會起邊度出貨?
掂行掂過既鋪賣假貨機會多定山卡啦賣假貨機會多?

人流多既鋪驚客嘈同投訴機會多定死角鋪驚你爆鑊多?

解釋到以上問題你未贏囉

一時又話樓上鋪散貨以量取勝
依家又話樓上鋪比人投訴機會細

講到尾原來係話樓上鋪會賣假貨
咁姐係如果樓上鋪冇賣假貨
就完勝街鋪?

其實唔緊要架 你要講到咁簡單同一樣野一定係樓上鋪平啲。你講到平一半有多,唔好玩啦,你冇事冇幹咪好囉,有問題既話睇下會唔會幫你搞架姐,仲有用士多同眼鏡鋪比,講到咁簡單,個個入到黎自動波揀框揀鏡,自己自動自覺拎幾千蚊出黎比你賺就好啦 仲話唔係侮辱專業
點解冇人講下essilor 個個都講Hoya

essilor 之前帶過對1.6 asp 一返黎就爆左coat

essilor 呢家有冇唔是鑽晶 coating

幫你打左去依視路問 依家現貨鏡全部都係,訂鏡就可以request唔係,不過冇人會咁做
樓上鋪係咁撚掂就唔會有街鋪

有時專業係講口碑
樓上鋪同d 雜鋪細細間個d
是但請條友牌都唔知有冇做視光師, 驗眼裝備又簡陋, 是是但但鳩咁撚柒
同我講專業? 可能是但搵條frd扮

眼鏡最緊要係度數準呀柒頭
你唔係樓鋪賣衫賣模型, 眼鏡帶唔岩好撚大獲

係我心目中, 樓上鋪可取既只係價錢
毫無專業可言, d眼鏡架又亂咁放, 垃圾崗咁撚樣

不過百貨應百客
係我心目中如果眼鏡係電器產品, 咁街鋪 = 百老x, 豐x ; 樓上鋪 = 先達
正如點解先達有生意就係咁解
同一個種鏡片.大鋪賣緊2000蚊..私鋪唔洗1000蚊

而我自己一向預2000左右買藍光鏡.
用開果種鏡如果係大鋪買冇3000都搞唔店
所以價錢真係可以差好遠

所以價錢真係可以差好遠

我諗智商正常唔會覺得係捉字蚤
留名待笑

幫你打左去依視路問 依家現貨鏡全部都係,訂鏡就可以request唔係,不過冇人會咁做

Rx 其實可唔可以做到 244 度散光咁
成日覺得225 同 250 都唔清

聽講hoya能力上做到12度一跳

Rx 其實可唔可以做到 244 度散光咁
成日覺得225 同 250 都唔清

聽講hoya能力上做到12度一跳

巴打近視幾度?

如果唔深近視 HOYA 1.6 stock片cover到300散

可以搵到24x散先車,不過244同250都係爭小小
配個眼鏡都要打咁大段野

所以價錢真係可以差好遠

OP: A
正常人: A錯
OP: 我係講B, 你捉字蚤
正常人: ...

OP: A &,...,&Y->Z
正常人: A,...,Y都錯
OP: 你駁唔到Z錯就拉開話題

所以價錢真係可以差好遠

仲有
正常人: 有時唔係A
OP: A是時岩, 所以A岩, 你錯

所以價錢真係可以差好遠

仲有
正常人: 有時唔係A
OP: A, 所以A, 你錯

瑞士寶好渣用左兩年甩coating

我覺得還好.因為我自己眼鏡都係用一至兩年
當然有錢我都會用HOYA
但鏡片保養都緊要.如果紙巾抹.用熱水沖.噴GEL頭果D又唔除眼鏡.
菜C鏡都玩唔到半年

鏡片應該用咩抹?

睇過專家訪問話眼鏡布唔咪for抹鏡片
只係用嚟喺眼鏡盒裡面作保護用途
瑞士寶好渣用左兩年甩coating

我覺得還好.因為我自己眼鏡都係用一至兩年
當然有錢我都會用HOYA
但鏡片保養都緊要.如果紙巾抹.用熱水沖.噴GEL頭果D又唔除眼鏡.
菜C鏡都玩唔到半年

鏡片應該用咩抹?

睇過專家訪問話眼鏡布唔咪for抹鏡片
只係用嚟喺眼鏡盒裡面作保護用途

內容農場都信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞