[鐵定留守]MHXX將推出Switch版

1001 回覆
63 Like 3 Dislike
psv連索尼都愛理不理由鳩佢死咁,真係唔差在m唔mh

次次吹到救機神作既game都係伏到唔伏.乜撚exvsforce,艦女人果d

因為玩YS先至出PSV,
所以falcom喺PS4出YS8,
我又係屌左出黎
MH呢隻game翻炒完又翻炒

FIFA同2K都係

黎黎去去又係踢波同玩藍波
炒冷飯都咁多人玩

次次吹到救機神作既game都係伏到唔伏.乜撚exvsforce,艦女人果d

依兩隻真係經典

仲有lovelive分3個版本買小土人送game

經典在我全部一出就買曬

Rich

黎緊出係switch果隻無夜之國

第一集既v版畫面仲衰過nds

PSP好過3DS
3DS好過NDS
PSP好過PSV
PSV點會衰過NDS

安答你又黑任

稻船隻Soul Sacrifice比人嗽奏到係VITA MH
SWITCH隻街霸二就真係炒冷飯喇
幾時出?
真心覺得Switch冇得back up save好撚on9
一陣打左幾百個鐘部機一壞咩都救唔返

依兩隻真係經典

經典在我全部一出就買曬

Rich

PSP好過3DS
3DS好過NDS
PSP好過PSV
PSV點會衰過NDS

安答你又黑任

CALL我
真心覺得Switch冇得back up save好撚on9
一陣打左幾百個鐘部機一壞咩都救唔返

AGGER

FIFA同2K都係

炒冷飯都咁多人玩

總之MH出係老任機就係老任唔岩

依兩隻真係經典

經典在我全部一出就買曬

Rich

PSP好過3DS
3DS好過NDS
PSP好過PSV
PSV點會衰過NDS

安答你又黑任

CALL我

大雄定叮噹呀你

稻船隻Soul Sacrifice比人嗽奏到係VITA MH

玩過曬 god eater ,真獵人討鬼果d 共鬥game

都係無隻夠mh黎

都係無隻夠mh黎

討鬼傳 無雙既操作芒亨既玩法

都係無隻夠mh黎

淨係個打擊感都無邊隻夠MH好
必買
利申,只係玩過ps2 mh2
switch冇雙屏幕,唔知調合/出狩技會唔會冇咁方便

呢樣真, 冇左下屏十字都唔知點玩好 唔想lock怪
狩技搬哂上一個mon一定亂到仆街
但為左靚畫面冇計

宜家我最擔心係呢個問題
睇下公佈會點解決

用返new3ds個方法
狩技1 R+A+B
狩技2 L2
狩技3 R2

出係出到技
但始終都要放上個mon到顯示狀態, 結果都係多左野

既然唔駛touch mon放技
正常細icon比你睇到裝左咩技就夠唔駛太大個

如果唔插dock 打
本身個moon 都係touch moon
擺個細icon 等你可以直接篤落去開技一樣得

FIFA同2K都係

炒冷飯都咁多人玩

總之MH出係老任機就係老任唔岩

老任存在本來就係原罪

都係無隻夠mh黎

我覺得GOD EATER算係比較成功既亞種
其他就
switch冇雙屏幕,唔知調合/出狩技會唔會冇咁方便

呢樣真, 冇左下屏十字都唔知點玩好 唔想lock怪
狩技搬哂上一個mon一定亂到仆街
但為左靚畫面冇計

宜家我最擔心係呢個問題
睇下公佈會點解決

用返new3ds個方法
狩技1 R+A+B
狩技2 L2
狩技3 R2

出係出到技
但始終都要放上個mon到顯示狀態, 結果都係多左野

既然唔駛touch mon放技
正常細icon比你睇到裝左咩技就夠唔駛太大個

如果唔插dock 打
本身個moon 都係touch moon
擺個細icon 等你可以直接篤落去開技一樣得

爭D醒唔起SWITCH仲有L3R3撳

依兩隻真係經典

經典在我全部一出就買曬

Rich

PSP好過3DS
3DS好過NDS
PSP好過PSV
PSV點會衰過NDS

安答你又黑任

CALL我

大雄定叮噹呀你

真係有人打黎
話要叫雞
可能會出JOY CON等別色

都係無隻夠mh黎

其他就

玩過demo已冇興趣

討鬼新個集我覺得佢個方向行的好,但暗榮做出黎差
可能會出JOY CON等別色

wa屌 MH出既色應該正 splatoon個隻好柒
好奇一問?Switch版的製作成本難度平過PSV? 當年因在Sony機上出MH成本貴才改在3DS上出,現在Switch出MH即。。。

其實係輸巿佔,PSV自己唔爭氣,
3DS日本銷量約2200萬,
PSV日本得約500萬,
(當年PSP日本銷量差唔多2000萬)
而3DS日本有差唔多有20隻game銷量過百萬,PSV得1隻(Minecraft)

其實講銷量唔係好正確
依家NS個銷量都冇5百萬啦...咁佢又出係NS?
跟本就係老任買撚起咗MH...

一來睇銷量
二來睇開發成本
當年就係psv要好高成本但3ds 相對平(有請機能撚對號入座)

今次只係移藉, 而且又唔使換廠成本唔慌高得去邊

都係無隻夠mh黎

其他就

玩過demo已冇興趣

討鬼新個集我覺得佢個方向行的好,但暗榮做出黎差

暗榮畫d囡出名好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞