[鐵定留守]MHXX將推出Switch版

1001 回覆
63 Like 3 Dislike
[quote]
咁有forecast 架嘛, 你估佢好, 咪投資去佢身上

咁出落一部機有好因素嘅
老細買撚起咗條line...d forecast report 做比老細睇架姐

得罪講句,MH咁賣得,你肯買capcom都未必肯賣
3G講到依家都仲執住依個point好無謂
同埋依家出比PSV仲有咩好處?大局已定,連sony自己都唔肯出力,capcom係賤,但唔係傻

會唔會天真咗D?
第1 MH3G係11年年尾出
PSV同3DS大家都銷量唔會差太遠
同埋唔見得3DS上嘅賣點比PSV出高
商業暗啞底嘅DEAL一定有...只係DETAILS大家一定唔會知[/quote]
Del quote還del quote,唔好del晒啲[quote]
3G同4你話有deal都仲係合理,但之後嗰批就唔見得一定有deal,capcom太子黨本來就親任,加上ps手提機一沉不起,佢做咩要幫sony救機?
射了射了

咁出落一部機有好因素嘅
老細買撚起咗條line...d forecast report 做比老細睇架姐[/quote]
同埋依家出比PSV仲有咩好處?大局已定,連sony自己都唔肯出力,capcom係賤,但唔係傻[/quote]

會唔會天真咗D?
商業暗啞底嘅DEAL一定有...只係DETAILS大家一定唔會知[/quote]
有DEAL都唔會係所謂既買左MH囉
11年暑期3DS已經減左價
加上辻本自己都係比較親任
好奇一問?Switch版的製作成本難度平過PSV? 當年因在Sony機上出MH成本貴才改在3DS上出,現在Switch出MH即。。。

Gapcom會唔會本身就諗隻一雞兩味
高清素材開發,先整個有碼版食你3DS水尾
差唔多啦就出高清版撳埋Switch機主個荷包
一個製作成本,短時間出兩套

呢個我接受到

講真我頂唔順睇mon仔打機

認同一雞兩味, 根本Gapcom 一出3DS Mhxx 時留左一手。 好大機會原本一早做好 Switch 版再降低d 模組落 3ds 出先, 先食3ds 尾水後食Switch 版頭水, gapcom 一早預Mhxx 有400百萬出貨好大機會一早計埋 3ds 版加 switch 版

switch發布會果陣3ds mhxx未發售,所以卡普空咪無擺ns版出黎
[quote]咁有forecast 架嘛, 你估佢好, 咪投資去佢身上

咁出落一部機有好因素嘅
老細買撚起咗條line...d forecast report 做比老細睇架姐

同埋依家出比PSV仲有咩好處?大局已定,連sony自己都唔肯出力,capcom係賤,但唔係傻

會唔會天真咗D?
商業暗啞底嘅DEAL一定有...只係DETAILS大家一定唔會知

Del quote還del quote,唔好del晒啲

3G同4你話有deal都仲係合理,但之後嗰批就唔見得一定有deal,capcom太子黨本來就親任,加上ps手提機一沉不起,佢做咩要幫sony救機?

咁出落一部機有好因素嘅

會唔會天真咗D?
商業暗啞底嘅DEAL一定有...只係DETAILS大家一定唔會知

Del quote還del quote,唔好del晒啲代碼
psv連索尼都愛理不理由鳩佢死咁,真係唔差在m唔mh

次次吹到救機神作既game都係伏到唔伏.乜撚exvsforce,艦女人果d
好奇一問?Switch版的製作成本難度平過PSV? 當年因在Sony機上出MH成本貴才改在3DS上出,現在Switch出MH即。。。

Gapcom會唔會本身就諗隻一雞兩味
高清素材開發,先整個有碼版食你3DS水尾
差唔多啦就出高清版撳埋Switch機主個荷包
一個製作成本,短時間出兩套

呢個我接受到

講真我頂唔順睇mon仔打機

認同一雞兩味, 根本Gapcom 一出3DS Mhxx 時留左一手。 好大機會原本一早做好 Switch 版再降低d 模組落 3ds 出先, 先食3ds 尾水後食Switch 版頭水, gapcom 一早預Mhxx 有400百萬出貨好大機會一早計埋 3ds 版加 switch 版

switch發布會果陣3ds mhxx未發售,所以卡普空咪無擺ns版出黎

但條forecast sales total 數勁似兩部機板本加埋

次次吹到救機神作既game都係伏到唔伏.乜撚exvsforce,艦女人果d

依兩隻真係經典
見到mh post 有成二十頁 諗住有咩新突破咁值得討論 原來係條小學雞留電話出黎隻抽

其實唔大改革o既話,MHo既系統已經到左盡頭,真係無乜好講

其實開放世界+story有冇得諗

咪變左dragon dogma
雖然我好like,但日本好似麻麻地

淨係想屠龍,story冇咩興趣

如果有story,世界觀可能變左同廠RPG龍之戰士

依兩隻真係經典

仲有lovelive分3個版本買小土人送game

經典在我全部一出就買曬

依兩隻真係經典

經典在我全部一出就買曬

Rich

依兩隻真係經典

經典在我全部一出就買曬

Rich

黎緊出係switch果隻無夜之國

第一集既v版畫面仲衰過nds

依兩隻真係經典

經典在我全部一出就買曬

Rich

PSP好過3DS
3DS好過NDS
PSP好過PSV
PSV點會衰過NDS

依兩隻真係經典

經典在我全部一出就買曬

Rich

我個時中曬伏... 仲要係特別版
等緊steam 版特價
switch點出狩技呢唔知
3ds就話篤下mon

Ns都有觸控mon
3ds就話篤下mon

Ns都有觸控mon

TV MODE點篤
MH呢隻game翻炒完又翻炒
3ds就話篤下mon

Ns都有觸控mon

TV MODE點篤

買GAME送藍芽觸控版
3ds就話篤下mon

Ns都有觸控mon

TV MODE點篤

買GAME送藍芽觸控版

冇TV mode咪得

咁出落一部機有好因素嘅

會唔會天真咗D?

Del quote還del quote,唔好del晒啲代碼

我講緊3G啫...仲有呢家玩隻GAME啫,
我只係想講3G嘅成功係3DS一個好嘅轉淚點
PSV講真..論硬件佢真係唔差..係SONY自己ON9啫
3ds就話篤下mon

Ns都有觸控mon

TV MODE點篤

念力

FIFA同2K都係
3ds就話篤下mon

Ns都有觸控mon

TV MODE點篤

買GAME送藍芽觸控版

冇TV mode咪得

打打下抆部機出黎
篤完放番入去

問題解決

FIFA同2K都係

對比bio 4.5.6

我覺得佢已經好佛心了🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞