如何評價hololive既vtuber 同湊阿庫婭?(4)

1001 回覆
42 Like 14 Dislike
cover知五歲夸唔識set,所以先出手
喂又坦白講
比我打LOL見到啲弱智隊友送頭比我都唔過去
咁你真係呀嘛
講到人地屈你咁
咩小題大作 係你眼中係咪任何夸寶嘅問題都係小事
一係就因為佢同中國公司合作多 經理人驚佢出事所以禁
一係就係佢自己怕事 好驚提可可又會引到火/炎上
一係就係佢閪人 同可可根本感情唔深 廢鳩事有人係佢chatroom提佢
我覺得呢個冇咩討論價值 呢條問題除咗通靈真係冇人答到
事實就係 Aqua禁咗可可呢隻字
冇人點知解 任君想像
幫佢講好說話有撚用咩 Crew又唔係佢 問Crew把撚
幫佢駁既Crew咪果D無腦護航死毒撚
是但一個可能性都夠屌佢啦
同埋q走單野個重點唔係班天使crew寶護主心切走去起人底先發得大咩
所以令人聯想係向大陸人獻媚係錯唔曬吧?
令人往呢個方向諗
對不對?
個問題唔係喺佢龜分一個原因 佢仲有其他嘢
你有無見過無腦夸粉會咁認真由(3)
由2點半答到而家4點58-.- 我想講我上面講既野全部有提出論點
客觀同主觀因素都有講過 咁你都話我無腦我冇計
我事實上真係冇連登仔咁醒
加埋班營運故意不作為,

縱容哥布林半年來大車特車
令人聯想係向大陸人獻媚=合理
但係就好似上面咁講
一個 "令人聯想到"既原因 所以去做騷擾行為
就好似當初可可公佈後台數據
令哥布林"聯想" 到 可可係辱華 所以去騷擾佢

唔好又坐住 我講緊騷擾佢既人 冇騷擾可以SKIP
其實#4咪總結左個原因
呢啲連座責任都唔係第1日既事

以前,當有人問我阿夸好不好的時候
我總是回答他說:「當然好!」「神v必推!」等等

直到我來到這個地方
這裡充斥著「阿夸抽菸」「阿夸臭婊子」等等之類侮辱阿夸的話,我看了簡直不敢相信是真的,有人會認為阿夸不好?

我很生氣。
氣到老二差點從褲襠裡彈出來。

我用盡了我所有的力氣來宣揚阿夸的好、阿夸的棒
而他們總是可以說出對阿夸非常惡毒的話語。

在與他們戰鬥的這幾天裡,我覺得他們說得越來越有道理、越來越可信
某天,當我想開啟網站盡力的捍衛阿夸的名聲
當我發覺時,我已經在發言欄打下了:「阿夸臭婊子,騷,想幹」

我已經回不去了。

現在,當有人問起我阿夸好不好看,推不推薦時,
我可以很堅決的回答:「阿夸是87」
屌你有錦囊唔用?
電腦隨機剔除兩個錯誤答案
阿夸貪錢貪市場賣隊友
阿夸冇義賣隊友
阿夸擔心coco被辱
阿夸擔心影響hololive形象
偉光正 爽啊
fps game除咗著重技術 仲睇你同隊友嘅溝通 情報 你做唔到溝通同技術 你就報好點 你報都唔報你同叫隊友送頭有乜分別
真係有
琴晚有個墮天使XX

自從tskk帶著WTM和PPT高歌離席創立桐生娛樂後,舊同事紛紛跳槽。
Hololive現在有如風中蟾蜍,只剩下幾個元老級的成員維持著。
阿夸開著人氣不到100的APEX實況,小學生睡過頭也沒人在乎。
粽子仍然在養Gachi,五期生僅存的一人分飾多角。
EN倒是過得很滋潤,已經出了六期,不過早就跟本家切割了。
事務所內牆面斑駁,谷鄉滿頭白髮,一臉狼狽的坐在破舊的皮椅上,沒有開燈。
螢幕上循環播放著過去演唱會上的廣播體操,口中唸唸有詞的說著:「狗面餒,coco桑......」
有幾個熱心的孝子連絡上谷鄉,希望能提供工作機會讓他補貼公司缺損。
谷鄉露出一如往常的笑臉道謝,目送貴人離去後,流下了一行老淚。
不料這人間溫情竟是桐生會的圈套。
看著監視器上谷鄉端火鍋滑倒
的滄桑背影,孝子們笑得在地上打滾。
不久之後網路上便流傳著一部影片,
斗大的標題寫著「偶像企業CEO 面臨財務危機 被迫兼差打工 辛酸畫面流出」
那又是另一個故事了
所以果陣咪問到底目的係咩
係咪想炎上到作為哥布林女神既Aqua引退 拎佢做抗爭既道具
定係純粹抽水係到搵樂趣 見好玩咪踢一腳埋去
利申覺得後者係仆街
經典重溫

有次luna在休息室玩MH,阿夸無聊偷拿菸燙她,luna直接抄起桌上的不鏽鋼水壺直接往阿夸腦門猛砸,就像她在遊戲中使用大錘一樣,每一下都是毫無保留的重擊,接著像是操龍般抓著阿夸的兩個髮辮騎在她身上,一直到holostar全體人員出動才終於把luna壓制住,回過神來的luna意識到剛剛不是在遊戲中而對自己的行為深感懊悔,因為她知道以後會被阿夸燙得更兇了…
「阿夸前輩,我來探望你了」,病房的門被推開,luna公主走了進來,映入眼簾的是頭上包滿繃帶的阿夸,繼上次被luna拿不鏽鋼水壺一頓痛扁打出腦溢血後,阿夸便在醫院休養,當然對粉絲的說詞是喉嚨受傷,畢竟誰能相信兩個虛擬偶像竟然能打架打到腦溢血呢?「都是你,都是你害的,因為你害我沒辦法直播,這幾天沒賺到錢讓我男朋友去打小鋼珠,他每天來找我的時候都會打我」憤怒的阿夸摘下剛剛還在吸著的菸,一把拉過床邊的luna,直接用菸頭對luna的臉放了三次的零距離屬性解放,雖然醫院禁菸,但很明顯,對每天須要抽兩包七星的阿夸來說,這點規定不算甚麼。「阿夸前輩,不要再燙了のら﹐快要被部位破壞了のら」luna公主哭求著阿夸,希望她拿開貼在自己臉上的菸頭,可是憤怒的心佔據了阿夸的理智,平常頂多拿luna燙熄一根菸的她,竟然點起了第二根菸,並準備繼續combo,luna怎麼會容許這種事情發生在忍無可忍之下,luna再次進入了無我的境界,阿夸一頭亮麗的紫髮在luna眼中成了泡狐龍的紫上毛,既然是魔物,就不必手下留情了「んなあああああああああああああああああああああ」只見luna一邊哼著泡狐龍的BGM,一邊拿起鐵椅一下又一下的狠砸在阿夸的身上,阿夸一邊大聲呼救一邊想Q走,卻發現自己忘了帶鍵盤來,沒了Q,無計可施之下,只好按響了床邊的護士鈴,數十位保全進入,終於將爆走的luna壓制住,結束了這場戰役兩天後,luna摸著臉上被菸燙出的傷疤,十分滿意這次的病房之旅,因為阿夸除了全身上下多了好幾個大小不依的瘀青,還收到了一張在醫院吸菸的三千元罰單
nonono 忽略左一個好重要既線索
就係時間 假如呢個封禁既時間係一個比較相對比較短暫既時間
甚至係會長畢業之前已經解決 我相信呢個post既anti會少起碼七成
就係因為直到會長畢業 情況態度依舊

nga既辱華係冇根據可言
但阿夸既媚支 係有較強根據可言
所以先咁大迴響
不限於台港日
佢現實生活咪又係龜
佢敢唔敢企出嚟去屌自己班fans先
明知自己班fans攻擊到會長
佢咪又係由得件事繼續落去
好難唔令人覺得佢係為自己利益喎

做人即使唔打交,都唔應該軟弱
meet jaw to jaw,堅持理念去企硬

牙水都有堅持嘅
堅持咗放任班fans作惡囉
我立場其實好撚搞笑 我屌既=腦粉同埋腦Anti
老實講 你唔係隨鳩便係到Anti屌鳩佢我真係唔覺有問題
同樣地套用返落去粉到
只不過跟風仔去Anti既話 的確同哥布林係冇分別
所以我先會係(3)果到講 係到鳩anti同哥布林有咩分別
講緊既鳩係真係完全冇理由 純粹聽咗其他人講少少野
冇去分析過 就去搞事
我允許你以後同阿夸貼貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞