如何評價hololive既vtuber 同湊阿庫婭?(4)

1001 回覆
42 Like 14 Dislike
其他嘢咁客觀點講 得打法依d咁主觀嘅嘢先可以講
龜狗日日笑夸寶Q走 即係龜狗唔識apex?
話唔定ban咗你做阿叻
點解成日講咩政治鬥爭
又唔係迫佢講台灣no.1
我剩係想知佢幾時唔好自我審查 講可可呢2隻字
唔好玩啦 點撚樣答 又唔俾佢通靈
咁你問我覺得係咪應該事後要道歉 我咪答你我覺得既睇法囉
我又唔係估佢有無道歉 你搞唔搞清楚通靈既定義先
其實我反夸都覺得q走事件阿夸冇咩問題
首先玩apex 入ser周圍走就正常
其次個下佢q都係錯對參半啦 始終有第2隊準備黃雀

之後d on9台仔crew起人底公審人更加唔關佢事(雖然咩人有咩fans我都認同
拎呢點黎攻擊冇咩意思
我都想瘋狂討論
LoveLive 青山店家事件
https://www.toy-people.com/?p=61676

官方道歉
https://www.lovelive-anime.jp/yuigaoka/news/?id=7919

比個參考大家睇下
我係想搞清楚crew諗法 我都覺得無意思 係人都知依嗰係joke 真正乞人憎嘅有事咁輕微就好
唔使佢講
俾我講就ok
其實d 夸粉 可唔可以解答下呢d問題 除咗社恐

點解要將COCO set做禁詞

點解人地畢業都唔提下人地名

點解輸咗個比賽要係人地攞獎個時喊 而唔係尊重對手

點解你班夸粉攻擊你公司同事個時 剩係叫人唔好用佢頭像做icon去攻擊人 而唔係阻止 叫人唔好攻擊同事

答到呢幾點就夠 打機個d個人風格我唔撚理
你解決到曬 我去佢ch到俾個彩虹sc同佢道歉又點話
你SC打唔到可可
人地要讀SC

俾支那見到可可,佢就做唔到聖女
ok 佢有責任阻止fans做出唔恰當嘅行為啊嘛

有無ching補充下crew除左起人底之外 仲做過咩過分行為 例如圖入面暗示鬧會長說話 去人地chatroom洗頻之類 而佢係無盡力制止
好撚多人要覆 你比我覆埋其他人先
貼返上個PO個高質PIN

幫你補充 唔俾通靈 要客觀證據
阿夸一開台,所有玩apex的人便都看着她笑,有的叫道,「阿夸,露娜臉上又添上新煙疤了!」她不回答,對隊友說,「。」便露出自己的鑽石排位。他們又故意的高聲嚷道,「你一定又龜分賣了隊友. 」阿夸睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空汚人清白……」「什麼清白?我前天親眼看見你惡靈Q走, 主Q副哭,有社恐點社恐。」阿夸便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「Q走不能算龜……戰術!……鑽石玩家的事,能算龜麼?」接連便是難懂的話,什麼「自己是一方通行」,什麼「不是孤兒」之類,引得衆人都鬨笑起來:Apex玩家內外充滿了快活的空氣。

有無人聽幫手改下
有句諗唔到
冇crew答到你 答到你果D九成都係盲撐粉
你第一點 第二點 第三點 第四點 全部都係得佢本人先知
作為佢粉絲淨係可以觀察到可以睇到既野
你問呢d全部都冇人可以睇到/聽到
淨係可以靠估 咁咪即係通靈仔
馬會可摸耳開個盤
賭臭閪水會否撞柒龍7月1嘅畢業
點解你要龜唔返去日本服龜要入人哋台服度龜賣隊友
個理由你上面咪講咗驚俾anti殺
為咗自己避開anti走去第二個服製造出另一班anti都算勁
點解有台仔anti咪因為佢個打法有問題
你成日幫佢兜個打法冇問題
問題係啲台仔覺得有問題先憎鳩佢
你又要入人哋個服龜又要驚人哋憎你
你又知日服最龜,點解唔返日服玩先
講到尾咪為咗爬分自撚私囉
台仔真係慘,俾人搞完原來冇發言權
你暗瘡巴打機最有權威,台仔打機就要俾人歧視
船Miko同人本出事都叫班fans停手
高下立見
講真
夸粉成日都話公司set,咁好啦
就順班夸粉講法當公司set啦,又會咁岩全社得佢一個係咁嘅
好認同呢個師兄講法
Aqua的確係無好好管好佢Fans 呢個係佢一大問題
(其實我講咗勁撚多次但係上面有班撚樣唔爬文)
我覺得佢係需要好好咁去反省下 食Dislike都係抵死
但係哥布林式騷擾行為=做多咗
講真既 我本身對夸真係0反感 你可以睇coco畢業個post 我一開頭仲幫夸講說話 但係了解更多 睇到更多證據 真係幫唔落 當然佢班fans搞鳩我星姐呢點係令我最想反佢 你可以當我自撚私 我認 但係其他個d真係想知 想俾人說服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞