如何評價hololive既vtuber 同湊阿庫婭?(4)

1001 回覆
42 Like 14 Dislike
反水第四章既故事就係講緊究竟點樣先算係反水之餘又唔同小粉紅一樣由可以令crew agger
呢條片果陣好好用 廢事自爆 但果陣我係某討論既地區
引用過呢條片 講果陣點解Aqua Q走 同埋發生咩事
果一個位有咩優點同埋缺點 Q走未唔係最佳選項但亦都唔係最差
你引用果篇野我都有打到 因為佢Q之前已經柒咗
影片2:28秒都可以睇到 同埋佢口都有講
因為有第三隊 詳細又係睇返上面段野打得好清楚
Q呢?去了哪兒
拿 人地master都話Q合理 唔好針住依點
可可呢?去了哪兒
Q走了
其實我真係覺得呢件事係比較小題大做
但係台仔好撚中意提呢樣野
直頭去到Apex Grp都係咁 一開始都會好聲好氣咁認真拎埋自己個牌位出去同人分析 但講多兩講就話冇腦夸粉
之後屌鳩我 想理性討論係咪真係咁撚難
巴打似乎唔係好認識樓主
個標題中唔中立其實唔重要
係要睇下個post係邊個開

至於打機,其實可以睇得出一個人嘅性格
係危急關頭,自保唔可以話係錯
但就一定係自私行為嚟
性格同習慣咗自私,到現實生活都會照做
攞Q走件事出嚟講,並唔係要討論隻game點玩
而係討論呢位玩家嘅人性
因為依樣好笑 主Q副哭 二虎流Q走 aua
你應該好彩佢拿依樣黎講 一黎就直接擺chatroom禁語 我諗夸寶都好難呃到台港fans
主q副哭明顯係恥笑
明顯佢其他問題先係屌既原因
樹大招風 係好多個圈子都係咁
包括Holo 更加包括Aqua
老實講 我既見解 好撚多船員都係無腦推
好撚嘔心 有時見到咩夸討論區入面D無腦仔係真係咩鳩都撐
星姐單野咁 好似AQUA話自己一方通行話人係當麻
我都覺得佢講得太撚過火 直頭係冇禮貌
但往往就有人幫佢死撐 我個人主張錯就要認
回到set ban word個問題未
crew好中意避開依條問題
神父應該開心到訓唔著
口都有講 有冇同隊友講 就算有同隊友講 隊友識唔識日文啊 佢q走係正常 但q走前ping下得唔得 你話佢有ping我就覺得無所謂 個問題係佢連ping都冇喎 有第三隊 你都可以喺個方向ping㗎
有答啊
話公司set 唔關水事
Chatroom禁語呢個我冇逐個逐個試亦唔會咁做
不過我自己見解啦 我印象中好似龍心件事一開始就Ban咗可可呢隻字 因為一開始好多人係Aqua到洗可可 我唔知佢中間有無解除過呢隻字 我亦唔係通靈師 如果佢冇解除我覺得真係小題大造
亦可能係佢自己新加 唔撚想人地再係佢Chatroom提可可 廢事又引戰 (老實講有人課SC又係講咩可可+台灣/香港 下面一定會大戰)
公司淨係幫佢set
其他人又唔set?
一係社恐
一係公司
一係太細
總之夸唔會錯
睇緊miko H圖
咪撚煩住先
一陣自己開門比FBI
我睇緊你啲 H圖
好同意呢個師兄既講法 的確上打機真係睇到性格
有D性格好撚剛烈既Ching打Apex真係殺到D人死哂先收手
好怕事果種人真係打都唔打直接Q走
你話自保係唔係自私行為 我覺得係
其實佢其他apex升分片你都會睇得出 為咗升分 佢真係好撚自私
不過Apex本身有個生態真係 單排千奇唔好信隊友< 呢一個心態
信隊友負出既就係自己既入場費
作為表演者我覺得睇aqua龜分真係好唔爽的
不過呢一個係佢風格 只可以講 接受既就睇落去
唔接受既請離開 未去到要去攻擊佢既階段
呢個問題好敏感
30分既問題
有冇人搶答
咁又唔係既,係日本ser既打法係咁,打唔過就走,佢轉咗ser同人打法唔同先大爆炸姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞