【ViuTV】《調教你MIRROR》(10) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
Seven明明開台元祖 得一姐叫做出街有人叫得出名
thor
Viu依家都好夠人 係冇錢冇資源拍劇/綜藝 播韓劇d時間都夠佢地拍多幾套資源捧mirror頹班仔/本身viu自己d人

講到尾又係viu既資源/錢追唔上佢既發展
Edan鄭重表示 同房係無問題 AL表示一齊為節目效果
https://youtu.be/vP7jZqF3Zcs
可以搵d老手lead住佢地做節目好d 直接啪佢地一個入一個晚吹節目都可以試下 不過又驚佢地會破壞本身既氣氛
論材華mirror好多個都真係冇error咁好 未有佢地咁準備好做一個藝人 error除左poki個個都好ready咁係依個圈生存 但是鏡仔好多都好似仲要人湊咁
佢個令仔樣真係好岩做戲
佢都叫雞仔聲 把聲厚到仆街
反而我覺得佢唱得幾好,可能前面果d唱得太一般
佢平時live d高音都好吊頸feel唔知係咪因為淨係用chest voice唱 有時用假音上高音可能會好d
咪放畀tvb啦
自己多人睇嗰陣就逼啲歌手演員去其他台都要講普通話
依家就咁厚面皮話「攞」人
演唱會MASTER CLASS係有墊聲
但都有LIVE咖喎
跳到咁 點唱
老實講好佩服佢地絕大部分都開全咪
完全「內循環」
佢地而家同各大唱片公司破冰但啲歌手都要比啲唔知咩人評頭品足真係無乜邊個歌手上CCTVB係會有post ig
反而係viu就開心好多 高下立見
非鏡粉少聽廣東歌嘅男仔朋友都覺得姜仔唱得好聽喎佢因為姜仔唱到此為止覺得好聽, 所以搵返首歌出黎downloadno offense!每個人聽歌都有自己喜好, 覺得好聽就好聽, 最緊要自己聽得有feel~
我個朋友仲話調教尋日嗰集幾好睇(第一次睇), 可以睇到其他冇咁紅嘅鏡仔, 起碼睇完知道佢地係邊個同知道佢地點解solo唔到
雖然佢話姜仔開始唱, 個對比就出左黎, 但製作組好好, 俾冇solo嘅鏡仔唱成首咁滯👍🏻令佢見到其他鏡仔嘅努力
所以其實調教都令非鏡粉對佢地改觀
咪順其自然囉
無必要因為依家無其他人咁ready就咁講既
不過如果你想講mirror好多人既才華無error既肥仔咁好,呢個我同意啊
有錢唔識賺
VIU就係唔識賺
早排搞到生啤PRODUCT咁紅都唔拎出嚟賣
error dee gor肥仔有料我係好認同但其他兩位
viu都知有mirror仔過去大家真係可以即刻杯葛
一定唔會敢搏

又掉番轉講 對面台多十倍人數嘅artist 都未必撈得好掂 仲要俾人話反骨
product野其實出多小小唔怕
盒口罩都幾正呀
仲有poster 簽名個啲
真係好想要生啤product
好想攬住生啤睇viu
床褥單
床單
Akb都係元老級最紅,一畢曬業到新個批上位個陣個組合已經食唔住個勢,所以都係把鬼
AKB之前嘅morning 娘都係,不過佢哋玩得長d
因為當年仲未有乜對手出現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞