【ViuTV】《調教你MIRROR》(10) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
主要係Mint同white musk味
諗起mirror go
AK蒙眼都憑浸味認得出教主真係好好笑
絲打你最尾嗰句講咗我心聲

利申:無j +1
一路睇眼淚忍唔住出黎
十二個入面最中意jeremy 今集睇到好心痛
一直好欣賞佢既默默耕耘 佢真係一個好努力既人
你問我認唔認同佢身型太瘦同聲薄 老實講我認同
只係我唔覺得呢個係唔出solo既原因
同埋睇得佢耐既人都知佢身型已經比以前好左好多
佢有認真去做gym想改善自己
同埋叫佢操大隻唔係問題 操到點先為之ok?
比佢操到Alton Stanley咁係咪真係襯佢?

同埋佢把聲好溫柔好有特色
聲薄但carry到各種曲風已經係實力既一種
由我真的受傷了 到crazy in love
到senorita 到monster
加埋佢自己youtube channel cover
首首歌都唔同style 但都唱到唔同feel
如果聲薄限制左佢出solo其實係好可惜

我最心痛係知佢好努力想用首solo報答fans
但佢根本控制唔到自己幾時可以出到
當我聽到佢由有機會出變冇就好心up
但我諗佢個刻會更加心痛
以佢既性格 除左會怪自己做唔到花姐要求
更加會覺得自己辜負左班fans

講左咁多廢話 真心想同Jeremy講句加油
無論solo定金獎 我地都會一直等
唔好比咁大壓力自己 做自己鍾意既野係最開心
終有一日你會換黎係台上發光
比全世界睇到你係MIRROR 既 Jeremy
睇完調教你想講,jeremy我真係好期待你solo㗎等你呀!!!

好愛啲貓貓 依家芝麻養到肥肥白白
分隊壓力無咁大 又可以多啲part 試唔同風格做自己想做ge嘢
等佢哋再儲一儲人氣再認真做一隻作品
我認為有何不可
唔係alton黎㗎咩
冇因果關咁點解會用「因為」?
是旦啦 呢個唔係討論既重點
重點係花姐做得好shit
如果換個更有能力既人帶mirror
照道理/邏輯上mirror會發展得更好
jeremy個聲底真係薄 唱普通慢歌嘅話 街外人可能聽一陣就會skip嗰種
不而家普遍男歌手把聲都唔太厚
夢言style幾襯佢其實
上面個個因為 唔係我講 你quote 錯人了

牙米加油啊!我相信你好快可以自己企係台上面同大家講你係mirror既jeremy👍🏻
絲打我喺好多呀米po都見到你
認得你了
AK真係好完美
靚仔有型對人又好又錫屋企人
又有愛心
江熚生我愛你
https://m.youtube.com/watch?v=8Ld_ZElrpCg
即刻去睇多先
真係牙勁又自膠
除咗到此為止
姜仔唱Dear Jane嘅哪裡只得我共你都好正
https://youtu.be/yvL8ZNynnP0&t=80
有印象笑死
AK真係好好好好
佢雖然衝動直率 但其實好有義氣 對身邊嘅人好好 好重兄弟情 好愛錫家人 好有愛心
調教埋佢個衝動 真係絕種好男人
花姐都ON9 而家MIRROR咁紅 唱咩歌都會紅
香港棒星文化從來都係唔唱功行先 係包裝
大把一堆上左位既廢老明星歌藝都9流
以Mirror既fans base 一年堆2個新人 一定有能力上到3甲拎獎
到時無咁紅果陣先solo更加難

要大隻做乜鳩 要大隻睇其他人唔撚好? 大隻黎做乜鳩 到時jeremy 大隻到仆街又會話人唔岩呢個style叫人再從新黎過
話人聲底差 痴撚線 聲唔好可以歌曲選擇上黎填補 好撚基本炸喎
其實自己都無諗住棒人 只不過唔小心講左俾你 但想後悔姐
搵個都鐘意貓既女朋友比ak
ins
好鐘意佢唱呢首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞