【ViuTV】《調教你MIRROR》(10) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
點解佢出到10秒 我粒仔得9秒5

一定有呢啲
大家將所有野諗到好理想同簡單
明白想係電視見多d偶像係好理所當然
但開節目唔係想像中咁易
就算綜藝要做到點樣吸引到街客睇好重要
老實講之前考有feel如果唔係有error集集出貓其實都睇到好尷尬
Mirror go 亦都唔易吸到non fans睇
唔同error有無制限team同佢地度身訂造d痴撚線無底線game 香港人鍾意睇呢d
同埋講到尾都係錢
就好似之前講調教你mirror有200萬廣告費
聽落好多但化妝set頭攝製crew樣樣係錢仲要除12份
真正有幾多落袋有數得計
【ViuTV】《調教你MIRROR》(11) We are One and All 從不只我一個
https://lih.kg/2569626

https://youtu.be/7-wAaOWD7mY
如果大細仔組可以偶然請啲對面組嘅上自己youtube就仲好

香港啲組合好多時都唔見幾個
但係日本嗰啲就算有成員嗰排多job,拍團綜嗰陣一定齊人
依家咪講緊有咩節目係街客都會睇囉
互利互惠,而家團爆紅,12個大部份有廣告接,變相viu 賺多咗,投放係solo 或團歌mv 自然多咗,所以今年佢地出嘅 solo , 團歌係好有水準
如果你係日本 真係賣碟都養到你就話啫
而家問題係電視台蝕錢 一定將錢洗喺刀口上

如果講內部資源分唔到既話 viu開台簽果班陳安立先最有資格講野 其實雖然fans成日屌viutv 但其實你同其他歌手比 班仔已經好多機會 你試下佢地如果簽環球 好似dusty bottle咁有實力有style 但係到解散都冇人識

Fans成日話公司做咩唔理邊個仔仔 但講真係娛樂圈咪又係睇商業價值
間間公司都係對artist有preference 係花姐曝光率太高搞到佢啲preference比人睇穿曬啫
但係就算搵第二個黎做佢地經理人 啲仔都一定有高有低 仲要可能齋睇數完全冇人情味tim
唔好玩啦 你叫觀眾睇廿歲尾素人講on9野
結果咪好似730咁趕客得黎佢地又表現唔到自己
都幾肯定如果搵第二個番黎睇mirror
肯定會揸到盤數好緊同埋更加chur爆班仔
又或者地獄變天堂
動物園
不過唔做呢啲打個底 又唔會有之後咁紅
其實真正紅就真係男排女將開始
一來套劇有口埤,佢地冇演出包袱反而演得自然

但1月1叱咤真心幫左唔少,花姐醒目,2020年趁其他公司唔敢谷歌手,乘勢谷mirror,叱咤成績有目共睹,但坊間冇對成績提出質疑,反而力保姜濤,真係睇到佢地開始黎料。

其實Mirror同Error既走紅,某程度上係因為觀眾對樂壇長期積沉過於厭倦,同埋香港太多人過份留戀8、90年代,但近年局勢係睇到,係時候要交捧畀年青人
的確mirror同error一紅,
班元祖男藝人出晒事,得強尼企穩
陳安立明明做緊男一,而家都冇得做
Dixon更加慘…
不過咁講,當初viutv劇可觀性太低,到而家viutv有支持時,搵佢地做男主角又怕冇收視保證
唔同啦,佢day1開始已經唔想唱歌跳舞
話晒mirror都係viutv電視台藝人,tvb同有線睬你都傻
佢地好難跨電視台接騷
咁channel得一條,黃金時段又得咁多,呢個曝光率已經好高,都要平衡番唔同觀眾既…

老實講,而家d記者已經好畀面佢地
問既問題好寬容、好正面,唔講仲以為返去80年代訪問明星咁
睇得出成行都幫緊手捧佢地
所以好難keep到好多年,3字頭果班唔通40歲仲叫mirror咩
我諗頂盡玩多4、5年,個個都要單飛架喇,頂多會有2、3個人組成限定組合咁
係囉 玩下潛烏龜 鋤大D嗰啲都好呀
或者好似台灣娛百玩下狼人殺
甚至打機都可以好睇架
低成本 有fans又唔洗驚冇人睇
好似AK 影演唱會幕後都幾好
個個仔都有影到
我覺得花姐未決定用akb玩畢業定傳統團體咁玩,黎緊5年應該係行後者

之後就真係要估
依家出親mv都嘈真係咪搞
TVB有問過魯生攞人
係魯生唔放人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞