【ViuTV】《調教你MIRROR》(10) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
viutv可以試下搞第一屆麻雀比賽
搵晒班藝人進行比賽
然後年年都有人挑戰上屆冠軍
順便教下唔識打牌嘅人學下點打牌
利申 唔識
日本娛樂圈通病 定應該話大和民族通病 一成不變
潛烏龜人人都識玩所以易入屋
但係打麻雀唔係人人都識
所以一路教打牌一路睇班藝人點玩都幾好
首先要開左個前傳 教識全部仔打麻雀

橋都提供埋俾你啦diutv
打麻將節目要搵班三姑六婆出嚟打同講是非
盧覓雪同梁柏堅係yahoo好似有個類似嘅節目
想知實際上究竟有幾多人係真係識
上次個麻雀live坐喺到打嗰四個都好似要後面嗰幾個幫手
潛烏龜啟動換牌嗰吓幾好笑
天堂變地獄
因為係班仔自發去拍片剪片 Viutv冇出錢又冇力
我仲好記得山崎賢人抽到牌嘅反應
玩呢d遊戲最正就係見到班藝人嘅真實反應
想扮都扮唔到
因為啲片都係啲仔自己搞 冇公司support
Viutv冇親生仔channel,mirror. weare個ig廢到
有限條件之下仔仔channel周圍走crossover其實好好睇,而且愈亂愈好
viu 乞兒就緊,同埋viu係好鍾意自己人x YouTuber x 劇場人,我寧願班仔唔夠job時去下搞YouTube 同入劇場,吸唔同fans base同探路,viu提供到既就係人脈,拍野時識落既人再cross。
https://www.instagram.com/tv/CNZp3eFnASG/?utm_medium=copy_link
補link
死神兄弟唔識打 牙表係站長
Jer變左big boss咁係後面監督
mirror個ig直到佢po新歌poster之前我以為佢停運左
Whizoo有一集姜B上去 都抄呢個換牌 好好笑
而且個account係唔會幫手宣傳有鏡嘅綜藝節目 淨係會見到關於劇同歌嘅嘢
打打下變哂其他人打無哂鏡仔又會比die hard fans 話出鏡小架啦

作為街客真心覺得而家曝光率好適中
除左節目仲有廣告會見到佢地
以佢地為中心再開多個節目日日播/個個星期播既話相信觀眾真係會覺得太多
所以好多都唔進取
但禮讓太多又會變左收埋自己
或者習慣左咁做
已經改變唔到/已習慣既人都講唔出口叫佢改變
hea撚到連登鏡粉去做應該都勤力過佢
係mix viu藝人同出面既人啦
打牌 潛烏龜 或者熱門桌遊都夠佢地慢慢出
週末出一小時自家綜藝,呢d剪接又唔係難
應該無錢請人,可能係花姐做埋小編
有無鏡粉自己搞ig fb fans page
勤力啲將個官方ig取而代之
不和姐唔係話佢地會搞小動作
認真fc 啲ig/yt update 真係仲快手過官劾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞