【ViuTV】《調教你MIRROR》(10) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
調番轉幫個經理人做公關 我真係第一次見
有solo 嘅人廣告、演出機會都多好多
冇solo 嘅fans又少,又成日俾人攻擊係dancer, free rider,想有機會表現下自己都正常

花姐咁對佢,仲好意思話要同佢改善關係
問題係又要佢地狂做單飛野, 又要佢地放Mirror 喺第一位, 點搞?
Jeremy 唱得好過AK Edam好多喎
套嘢唔算綜藝啦,唔係輕鬆搞笑嗰啲嚟,我覺得反而似係套記錄片,記錄低十二子的成長、心路歷程咁
Ian份人收收埋埋,又敏感,相反ak就勁多嘢講又真性情真心膠,開心唔開心都一眼睇得出,Ian毒撚格應該鍾意依啲唔駛估估下的人
今年第三年啦其實
有啲野係一早可以改變到
而且有比過好多方法出黎都無解決到
PR方面又唔係做得好
私追個方面又解決唔到
最普通係連個官方Fansclub都無
明白佢又幕後轉做經理人算係咁
但今時今日班仔既名氣
淨係姜濤一個啲job密到咁佢單對單都搞唔掂啦
更何況有12個仔
姜 AK AL Ian Edan Jer你都見多咗好多廣告
而其他仔都開始陸續有啲廣告接既時候
真係放手出黎比人幫手仲好啦
佢其實可以做最大既
有咩重要決定比返佢揸主意
今時今日其實佢做得監製又要分身經理人真係唔係大細超偏唔偏心既問題
係能力問題 佢365日24小時唔瞓都分唔到身管咁多野
真係好少可係會粒星要安慰返自己經理人轉頭
真正答案
花姐喺訪問答過,本身佢諗著搞做akb咁嘅形式,即係不斷有人畢業同加入,定期開全民造星嚟新血換舊血,保持新鮮感,所以冇諗過人多嘅問題

不過過咗一兩年發現mirror已經有咗團魂,隊員之間有晒感情,fans又對依十二個人有晒感情,12-1=0,唔可能隨便加人減人,於是就放棄咗原本的諗法,但係「十二個人」就變咗歷史遺留問題
呀米真係好好j
姜濤今集節目都唔夠氣唱,高音上唔到,感覺佢越嚟越退步

MIRROR演唱會睇佢表演master class基本上係跳唱唔到live,大半首歌都要靠播碟
車都要揸埋你仲想佢請到咩人
其實就算佢企喺教主隔離跳我都係望佢先
唔洗咁比 每個人覺得吸引嘅type唔同
但話佢跳得唔好就膠都費事俾 擺明9 up
關於mirror d 嘢嘅封面又好內頁又好media又好從來就冇正常過...

老老豆豆如果連團名義出嘅野都要做到咁
然後扮曬野同祖祖講想mirror團結
真係唔好再同我講花姐好錫mirror
佢尋日po向dee哥唱歌個story幾好喎
應該係狀態問題姐
跳舞唔岀色點會長期C位
同埋當初花姐揀佢入鏡係靚仔同跳舞好
9up都有個譜 有時間就從頭由造星睇下到依家

利申 睇名都知我咩料
米咁短嘅?
街外人睇
講到佢份人好多缺點所以先無solo咁
明明大家都知事實係點
每集到喉唔到肉,一個鐘好啲

最多剪佢地日常入去
其實之前唔係講過話想請經理人團隊但冇人接?
依家開始紅可能會搵到
中晒心聲,好心痛
女團可以咁玩但係男團未必得
學子華神話齋,男人要新鮮既女人,女人要同一個男人保持新鮮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞