【ViuTV】《調教你MIRROR》(10) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
100% 認同
Viu本身自家節目都已經唔係多
都要比其他artist 出下鏡
晚吹又有固定班底 觀察睇慣左都唔想轉人/加新人
除左暖男同229
先唔講好唔好睇但自家劇其實差唔多套套都有mirror成員
同埋其實佢地既歌係times差唔多日播夜播
係咁窮既viu有呢d算係咁啦
有時候覺得未有果個決心同放開
好似j家果個競爭激烈
一有鏡頭正常人都會爭住表達
鏡仔唔會有 大家都係為你好咁禮讓
同埋無佢地破釜沉舟想紅既決心
可能競爭唔同
上次段片得2分鐘唔夠喉囉 睇佢地打麻雀勁搞笑
想睇佢哋嘈到仆街
想睇
想睇生啤麻雀嗰條片勁唔夠喉
得罪講句
呢d 真係得fans會鍾意睇
其他歡眾睇真係心諗做乜尻
放上youtube算啦
未必架
以前亞視都有雀王大賽,
兩老好鍾意睇

然後邊睇邊屌人打比人食好蠢點點點
你覺得鏡入面有成差唔多一半人都太好人太禮讓 有機會都可能會考慮埋其他隊友先
可能真係本身性格就係咁 如果係普通人都還好 但做演藝嘅話就都幾輸蝕
Wyman都講到明有嘅話想join
Viu識做啦
呢個真係好考主持功力
嵐成日會考慮咁樣做班街客會唔會睇得開心
mirror而家嘅節目有個壞處係fans睇完可能會好滿足
但街客未必會咁諗
仲有笨蛋實驗系列

突然好想翻煲宿題嵐添
到而家仲係煲完又煲
冇當過佢地休團
我都係
有時候覺得未有果個決心同放開
好似j家果個競爭激烈
一有鏡頭正常人都會爭住表達
鏡仔唔會有 大家都係為你好咁禮讓
同埋無佢地破釜沉舟想紅既決心
可能競爭唔同
覺得鏡入面有成差唔多一半人都太好人太禮讓 有機會都可能會考慮埋其他隊友先
可能真係本身性格就係咁 如果係普通人都還好 但做演藝嘅話就都幾輸蝕

屌 呢排唔知做乜成日打錯字 自膠
認同
不過如果唔係鏡入面嘅人性格係咁
依花姐嘅management,真係未夠一年個團就為爭資源爭曝光而內部不和散咗
好鍾意睇vs嵐同嵐にしやがれ
viu如果都有啲類似嘅節目就好
各人開各自嘅YouTube channel自己拍片剪片其實都幾奇怪
譬如我想睇A仔 但佢出現B仔條片度 我又要去B仔channel 㩒返嚟睇
點解唔索性擺係官方acc度出 搵起上嚟都易啲啦
發現好多a團飯轉會到鏡仔
支持呀
唔一定淨係搵鏡仔
搵埋其他viu藝員
搵下嘉賓
搞返個麻將節目應該都多年齡層同街客啱睇
驚太密集 其實可以出sp
一個主題兩集咁 間唔中拍下咁 反正咁難就時間齊人
可能會仲吸引
冇轉會
不嬲兩隊都支持
咁花老母都有講過當初其中一樣揀人組團嘅要求就係要係個好人
我諗咁多位鏡仔們本性都唔壞 即係唔會係有心想去跣人害人/會專登借人嚟炒新聞搏上位嗰類仆街
頂多係部份人嘅性格係會「惹火」啲 比較容易被誤會而惹人抨擊
我覺得考有feel個概念似似地vs嵐,都係一班偶像喺錄影廠玩遊戲,邊玩邊吹水又搞下笑。如果遲下鏡仔經驗豐富啲,圈子擴闊啲,可以自己做主持,請下其他圈中藝人朋友上節目玩就好嘞。
嵐 潛烏龜都潛到唔知幾多集啦
睇你個節目點剪點present嘅姐
同埋搵下娛樂圈鍾意打牌果班 就唔會淨係for fans 嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞