【ViuTV】《調教你MIRROR》(10) We are One and All 從不只我一個

1001 回覆
28 Like 8 Dislike
係呀 都唔明點解會覺得最先出solo係100%好事
一黎 自己可能未ready
二黎 團知名度未夠高 出左solo都無乜noise
2021年開始先出既solo 明顯紅好多 曝光機會高好多 攞獎機會都大好多
細貓都無簽viutv
Mirror都算係viutv親生仔
除左mirror go 1920年仲有咩節目?
Chill club仲遲過細貓上啊
咪就係囉,咁你就知其他公司點對新人。
唔好話人地無機會比你,好practical 咁講,你frankie 覛係仔仔女女730都未主持得好。好撚embarrassing 。反而tiger 主持搞下gag串lokman幾好
聽tiger第二次唱歌比媽媽 聽到眼濕濕 覺得佢聲線幾好呀 可以比多啲自信自己
Viutv係見mirror彈起先開始俾多左機會佢地
一開始同天生天養無分別
只係靠mirror係造星儲返黎既fans & 知名度去support
如果viutv 係想mirror有長遠發展根本唔會咁做
上年基本上個團係無乜野做
做人公平d 簽得佢地返黎就負返d責任
所以我強烈支持單飛,e家根本係格硬黎
尋晚Alton 個句提琴獨奏獨奏著
年頭開始留意MIRROR,個個愈來愈多節目有出鏡機會啦,仲呻返頭幾年冇機會做乜9,當時公司唔用自然有原因,有幾多藝人唔洗等唔洗捱
琴晚果集其實tiger係做到哂花姐要求,我估佢都慢慢摸索到自己條路點行
exactly, jeremy要solo嘅話等下年搶頭啖湯好過
今年除左兒登, 要打嘅仲有mike同mc, 夾硬推佢今年solo根本做硬炮灰
講就理想 事實係solo之後為佢哋帶嚟更多機會 包括拍劇 電影 music live同各式各樣嘅廣告 到最後係有solo嘅撈晒咁多方面 冇solo嘅機會就好少 結果咪係jeremy講嘅差距越嚟越大
咁Edan 同 ak al差一年
宜家睇Edan 仲多job
有時際遇既野
所以其實關於Jeremy solo個到其實都係商業考量
妖艷呢個style真係未必個個鍾意
可以話觀眾膚淺唔識欣賞 但現實就係大家鍾意E先生同Ian個隻Style

台風或者形象較為同Jeremy有啲似嘅AL自己有啲solo個成績未必真係好好 始終唔係話靠fans支持就成事
以viu算死草嘅性格驚蝕唔出其實好合理
希望今年咁多廣告
有錢比佢哋升下level
AK蝸牛都要靠Ian合唱拉一拉先多番啲人氣
係solo先至帶黎好多機會
定係人charm到有好多機會其中一個係solo?
識得珍惜每一個鏡頭,每個鏡頭都吸引到人
咁就會有人點名比job你
呢啲花姐想偏心都偏唔到...
好彩最後有隻黑之呼吸
好多人講話Jeremy可以行妖艷路線,仲舉埋羅文做例子,但係其實妖艷只係羅文其中一個形象嚟㗎咋,唔係佢唯一或者主打。同埋羅文本身真係唱歌非常好,大師級嚟㗎。

唱歌方面Jeremy我覺得佢喺團入面嘅聲係好有自己獨特嘅風格同聲線,係好容易認嘅,但係唱晒全首歌呢就真係覺得單薄咗啲囉,佢最新即係寫比fans嗰首夢言我聽咗一次但係就真係冇乜衝動去loop住,反而佢同Eden cover孤獨病呢我就覺得好好聽呀,甚至好過原版。

我覺得佢要成功咁solo係風險高嘅。
我諗係香港好多藝人都係天生天養,尤其是男藝人
日本韓國個隻係經理人公司比資源你
但就抽好多佣,你一紅就吸乾你..

花姐同AM team分化mirror得最多
Mirror隊員之間係有哂感情
但真係唔覺有團魂
Edan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞