賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
啲comment
利申用緊t150
想問下如果淨係買logitech或者thrustmaster 巴打用邊個網買同送貨
想買黎同屋企人玩
等唔切DD 想直接買個v3返黎先
tm直接去批發買
logitech 買2手
想問下G923 固定喺張枱度個個位最長可以拉到幾多
想問下T300rs 個table clamp 鎖實左扭唔開可以點解決
我跟說明書順時針用盡全力都扭唔到一圈
有冇support xbox嘅set賣?
有冇師兄用T300RS玩F1?
可唔可以分享下setting

detailed gain 點Set好
分享下G29玩咗一個禮拜PS4後感

一開始玩F1,玩咗一排先操控到,但係好有速度感好有feel,真係會每條track起碼玩兩三個鐘練lap time,夜晚玩到唔捨得訓 但個ffb就好奇怪,上網試過好多setting都搞唔掂,扭軚唔知點解扭得愈多反而ffb愈細力,同埋個ffb係好似個錘仔咁一下下揼落嚟好唔自然 有時仲會突然間好似風扇kick住郁唔到咁kaka聲 一開始以為係啲人講嘅齒輪feel,但玩完GT就發覺係game 問題

然後玩nfs同the crew 2,唔知點解每下扭軚都有delay咁,入彎次次都扭唔切軚,然後出彎明明已經扭返正堂軚,但又有delay架車仲轉緊 完全唔知揸緊咩 個feel似係用緊十字制撳左右轉彎多過揸車 玩咗兩嘢就棄咗

最後試GT,個ffb好順好正常,真係好似揸車咁 但可能一開始玩F1大食咗,同埋開始啲車又慢,無咩速度感同賽車感覺,反而似玩simulator遊車河咁有啲悶

有無巴打有過類似問題可以分享下點搞
想問問有無g923 拆軑盤教學
玩ets2 震動d 雜聲嘈到爆
冇記錯係
先拆wheel後面十字螺絲,大概5-6粒左右
然後再拆wheel面6粒六角螺絲
之後就可以成個wheel rim拆落黎
拆個陣留意返駁住wheel rim制嘅pin記得慢慢拆
然之後可以見到wheel base個座上面應該係有三粒長嘅十字螺
唔好拆錯pedal shift螺絲
拆曬之後就可以成個底座拎出黎
然之後可以翻轉wheel base拆螺絲
印象中係需要拆曬嘅
之後就可以推個頂蓋出黎
裝嘅時候要小心個clamp就okay
流程大概係咁
經驗係係拆g27/g29得返黎
正常就應該冇轉design嘅
唔明可以問下
不過留意返就拆完理應冇保養
g923咁新不如拎上代理
個人覺得arcade向嘅game其實係手制好玩啲
新手想買軚盤玩賽車game
有冇邊隻平平地推介?
新手入坑,買左個t300rs同nextlevel 賽車架,等放假玩
第一次接觸遊戲軚盤
如果唔想買二手 係咪都係買上邊3隻其中1隻?
Amazon Prime day 用4千6買咗個TS-XW 玩Dirt Rally 2.0,加埋副VR鏡玩岩地賽道震到顛
你買邊款賽車架?
想問下 T300RS GT固定枱長度 大約可以拉到幾長?
有得拉架咩??

佢係個座有舊野比你夾埋張枱炸wor
Gt lite
夾野個位 最盡可以夾到幾多cm?
屋企張枱 前面有舊野 5-6cm 唔知夠唔夠大夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞