賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
呢隻GAME一向都係手掣勁過軚
加上岩岩用軚實未慣,我開頭玩F1都係手掣快過軚
試下玩assetto corsa competizione果類真模擬賽車GAME
用軚好玩好多
ETS 2我都有玩過下,但我鍾意鬥車多D
ACC D車多用軚後面個paddle轉波
唔洗識渣車都玩到,但你去學下點解下要轉波先
acc唔好玩ps版,同pc版差太遠
好,襯steam特價,買哂佢先
最近入手埋ams2 感覺比acc更好
如果只係想過下癮,玩自動波唔使極力子同波棍,T150RS $1600好似幾抵屌? 平T300差唔多一半
睇到兩睇,好似加4舊水T150 Pro金屬pedal抵玩啲
岩岩入手左t300
巴打幾錢入手

發覺啲軚盤都幾海鮮價 本身見t150 pro平g29 六舊水諗住t150 pro,點知又見到amazon uk g29賣200鎊同t150 pro一樣錢,唔識揀
揀G29
gt 版3480
睇頭po, 唔洗諗一定係t150
喺reddit追咗好多個post,好似除咗齒輪個問題之外都係G29好用啲,同埋好多人投訴thrumaster易壞 好難揀
新手想買軚盤玩F1

T150/T300RS會唔會係好選擇?
t300rs啦 唔太差又可以換f1 wheel
我個t150用左應該五年以上
不過呢啲好撞手神嘅

其他仲有咩係g29好啲?多啲制?
買t300rs加個新垃利wheel
啲鬼佬話個g29軚盤皮好過膠,同埋pedal好好多 仲有啲人話其實個齒輪玩起上嚟唔會好覺
之前落鋪頭揸過兩手
T300RS軚盤後面既撥片好似輕過T150
撥片個力有冇得調緊啲?
如果唔鍾意shift pedal個feel可以比幾十蚊買舊嘢自己改magnetic
想問下邊到有得試t300rs
想問筆直唔多於5k想過下手癮 有現貨係咪T300RS最好
垃圾EA 隻NFS Hot Pursuit Remaster竟然用唔到軚盤 部PS4得返F1玩
NFS用到都唔會好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞