賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
可以試下keep mon住
之前都係話10月先有點知有日話有貨
佢啲期唔係太穩陣
想訂csl dd
係咪要買多個轉插
你係講果個boost kit 180定係兩腳轉三腳?
想知佢畀嘅插頭係得兩腳定有埋三腳
得兩腳,但你是但拎一條飯煲線係三腳頭既
插落佢個火牛到就得
即係電腦火牛用開果隻
https://www.youtube.com/watch?v=ZzMTBfazHkc
1:48
好似兩腳同三腳都有啵,唔知美國買係唔係一樣
不過呢樣野好平,無乜大不了
一直想知呢d線係咪通用
會唔會用錯線跟住爆炸
唔會,個火牛電壓岩就得,佢D火牛都係110V~240V
隻牛應該有國際電壓support,其實姐係隻手提電腦牛,你搵條uk頭既插返入去就ok
btw我見standard火牛隻頭唔同電腦火牛
得boost係一樣

左面果隻叉相機電果d都用開
係喎 咁應該冇問題
右邊應該係一般手提電腦牛既頭又或者電視機用既頭,都係一般野
https://www.youtube.com/watch?v=BGiAhQRzDoc&ab_channel=%E3%83%94%E3%82%AB%E3%83%BC%E3%83%81%E3%83%A3%E3%83%B3%E3%83%8D%E3%83%AB%2Fpicar3
so far唯一一個唔係讚到飛起嘅csl dd review(日文聽力有要求), 佢只係話呢個價佢係抵, 但同dd1比喺response同detail都係冇得比, 唔只係扭力上嘅差距咁少
但其他review都係話除咗扭力之外其他都同dd1冇乜分別(而呢班reviewer都係affiliated with fanatec, 上面日文嗰個就唔清楚), 希望呢個世界唔係咁黑暗
希望呢到快D有巴打收到貨俾D報告黎
Sim cube 2 pro 定 DD2 好

研究左好耐

有冇用家俾下意見
DD2會開心啲,買個drivehub又可以同fd casual玩GT
SC2周邊嘅野好貴,啲quality又唔係款款都ok。同埋有group友由dd1轉咗sc2,話其實差別唔太大,唔係同時用兩隻去比較根本分唔出

利申:用緊Simucube 2 Pro,如果俾我揀多次我諗我會買DD2
playseat f1 架 係咪好少人買

搵左半年都無二手
仲有一個問題, F記好似仲未有load cell pedal
clubsport v3咪 load cell
聽講得,不過我無drivehub唔sure
F記隻隻都可以加load cell,連最平果隻CSL都有load cell addon
不過無話用F記wheelbase一定要用佢既pedal既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞