賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
有冇人買左simagic 可以分享下?
新手想買軚盤同賽車架玩gt sport,應該買T300RS定G923?賽車架又有冇推介,想要平平地三四千連埋張seat果d
係一撚樣
playseat challenge?
唔夠平 同埋 成張摺登咁好似好雞?
咁你自己上網睇下 再介紹比自己
你係要playseat呢隻牌子定想要個摺得嘅sim racing rig?playseat就有巴打講左得challenge呢款,另外就係next level racing嘅gt lite/f-gt lite,以我所知市面上可以摺到又係full rig得呢兩隻牌子有出
我講得唔好,我唔知原來playseat呢個係牌子黎,我係想要可以躺平黎打機既登,大概類似 Playseat 入面 Formula 個 series 個堆
如果你話想可以躺平我當你係指formula sitting position

咁樣就應該得next level racing 個f-gt lite可以滿足到你要求,佢摺得同時又可以gt/formula position互換

睇下其他巴打會唔會知仲有咩其他產品
唔該晒
如果唔需要摺既有無邊隻推介?
見g923無新野 諗住買t150算 t150同t300差幾遠
一個齒輪一個皮帶 爭頗遠
t150同g29果堆一樣玩具feel啲
冇人用simagic 唯有做白老鼠 訂左simagic alpha 直驅+ simagic 液油門腳踩
https://youtu.be/VOpSwdouEIM

條片幾有趣,雖然條友好扮野,不斷強調自己有落場
隻G29一扭就會誤觸晒成個軚盤D制。。係咪冇得搞了
如果入門接觸但又唔想太cheap要好快upgrade
T300RS+TH8A係唔係最基本配置
想問下Fanatec有冇得直送日本?
fanatec jp 有
t300唔洗諗
seat都係playseat 或者nextlevel, 自己睇睇兩隻牌子邊個啱你多啲
其實t150都係皮帶,只係t300個條粗啲

只不過如果有budget一定係買t300 唔洗煩
雖然係支那嘢,但都期待你嘅開箱
本身睇Simucube 同fanatec 但太貴了買唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞