賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
有無人已經入咗手F1 2021
好似都有啲bug,諗緊等唔等9月sale
除咗啲車手同多咗個新 mode有無咩分別?
f1 2021熄ABS之後嗰engine brake 勁大,難玩過2020好多.
有冇師兄知呢隻架會唔會搖?穩唔穩陣?
同問,有邊隻摺得埋嘅賽車架平得嚟都穩陣
上網見香港有得賣都千幾蚊 盡量都唔想淘寶但有啲賣百幾蚊好撚癲
呢類架淘算啦
想問下呢到有冇巴打有玩開iracing同有用irffb, 最近開始用irffb但用左一輪想delete 時發覺我玩所有sim (e.g. ACC)個fb同以前完全唔同哂feel, 結果del左irffb同重裝過哂fanatec drivers (我用csl elite)都冇用,或者有冇巴打識剷走哂所有fanatec setting/downgrade driver可以教下我
bug 就實有架喇, 最大既bug應該係用wheel玩有時會無啦啦冇左force feedback, 要重插先得, 最新個patch都未改, 想等就等下囉, 都係早買早享受
已入手
今集都難揸左幾多下,有啲挫敗感
架車易spin咗好多,然後啲curb跣到仆街,一揸得aggressive 就好易出事

另外諗住試玩breaking point,第一關架f2好撚難揸understeer好勁,完全揸唔掂,係咪我個人問題
btw 個人覺得今集個ffb真過上集好多
一上過人就好似咸狗隊人車尾應該點練好
過人就好似咸狗咁隊人車尾應該點練好
放心, 隻game係真係改左好多, 要花D 時間適應下

利申: 我都不停咁spin
想問下 T300rs 係咪support ps5
Breaking point 第一關都玩唔掂
架f2 車仲易spin 過f1好多,揸到我懷疑佢bug咗關晒所有assist
我直頭挫敗到去time lap 慢慢搵下感覺先
f2 brake 左先落gear
有無呢啲咁嘅產品可以用?
playseat challenge 或者是旦一款接架
想問下個關係或者原理係點?
我無玩f1呢隻game, 但初接觸AC個時有啲車感覺上落多左一波或者轉緊灣個陣落波會易啲失控
唔知係錯覺定應該係咁
原理係唔知bug定咩 我感覺f2 brake完落落gear係順好多 同埋落波落唔得快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞