賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
其實我玩自動波
https://fanatec.com/us-en/steering-wheels/clubsport-steering-wheel-bmw-gt2-v2
揀圓軚既巴打可以多個選擇
我買左BMW既舊版,新版多左MAGNETIC SHIFTERS
同可以換quick release 2.0

仲有呢個更新版,同以前porsche果個一樣樣
但無左佢個LOGO,平左100$ USD
咁轉玩棍波
T300RS GT岩唔岩玩euro truck
想買張sim racing seat + tv stand, 想問吓大家Apiga AP1係咪一個好選擇(其實自己唔係太鍾意皮凳,但見呢個價位得皮)

如果唔係仲有啲乜嘢$4000樓下嘅alternative?
利申:t300rs gt + th8a
playseat evo alcantara?
啱啱見到
利申新手唔知呢個牌子廢唔廢
有冇巴打知道Logitech 個g29 軚盤,
可唔可以用響xbox series s/x 度?
G29 唔係 for ps 嘅咩
ok 仲諗住買xbox 果陣可以用番
唔該巴打
諗住出咗消費券就入手 T300rs gt 同TH8A
巴打玩開咩game?
消費券可以係邊度買?
有得本地買唔洗上外國網訂?
mon - fri only
1100-1900
不過香港好似得呢間代理?
Breaking point 玩咩難度?
我覺得今集最奇怪係熄ABS之後engine brake超大
我唔考慮playseat係因為佢軚盤架條柱夾住咗喺兩隻腳中間,覺得做爭趾應該會頂住隻腳
主要打gt sport
其實都係睇你pedals 嘅 config
上網睇都話f2架車downforce細好多
所以出彎踩油大力啲就好易spin
結果要開full traction control 先玩得掂

between今集DRS 個beep聲勁細聲,成日miss 咗無開
但同埋我見佢個軚盤架都好似好搖,尋日上咗gearplanet聽佢哋講話next level f gt會穩陣好多,依家心郁郁想加少少上呢張,但主要唔係好鍾意張凳
不過f1不嬲都唔算全sim嘅?
睇緊gt lite 好似好唔夠穩陣咁 但係又冇乜budget
但求唔跌 用兩年應該冇乜問題?

搭單問thrustmaster tx 係咪有過熱問題
有冇咩建議 見好多炒車嘅都係玩Forza 7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞