賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
Csl dd 鎖實軚盤個screw port啲牙俾我扭爆哂
你預一千有找
冇錯
tgt2個價都差唔多夠買隻simucube 2 sport
如果想用t300rs 玩xbox
係唔係唔支援要另外再買
巴打
有無review講吓正唔正
我見官網有得揀Hong Kong但係又唔送
係唔係一定要用轉運
睇完比你嚇一嚇再去check
下價,Simucube 2 sport賣緊千2歐喎仲要冇rim冇pedals

不過比得錢買tgt2 就一定買csl dd pro, tgt2真係搵笨
你邊度睇?sport係1020歐咋,除非你唔係香港
我睇官網個價包左vat
不過我都係覺得唔同級數冇得比,買完simucube 我當你買csl pedal唔要loadcell再買多個universal hub/ quick release要玩到都要加多幾百美金
我當時買sc2 pro係夾tlcm同th8a,再加一隻momo軚環(係真車拆落黎),加埋好似15k有找,如果你揀sport用平咗既錢買軚都差唔多
同埋而家啲cube control軚好似無之前咁貴
Cube control d軚好吸引我見simucube都有出軚但boosted media個review話佢cp值唔高同幾樣衰,我最近都賣左我套csl elite準備轉DD (budget有限所以上支那simagic,用緊佢套200kg hydraulic loadcell pedal真心其實幾正)

thrustmaster咁玩落去真係等市場淘汰

Fanatec F1 Podium DD
Thrustmaster TLCM
ART X架 (同zotac+GT Omega同款)
有意pm
https://t.me/B19193527
送香港咩?
集運
10萬蚊砌唔砌到頂配(連埋seat同架
砌到, 最近砌左SET大概7萬, 當然仲有野可以加
7萬買到
simlab p1x
simucube 2 pro
HE ultimate +
Ascher racing F28 V2
HP G2

淨返3萬你可以揀買
電腦+tactile+handbrake+shifter
或者motion+tactile+handbrake+shifter
Motion rig呢
3萬夠買eracing lab rs mega (SFX150)
攻頂級
真係有好多閒錢先會考慮
剩係玩pc,夾枱玩,用左好耐g27 諗緊upgrade tspc 好定訂gt dd 好,見兩者都差成3000蚊

我平時玩開AC, ACC同F1,對軚環無咩要求但想有波棍,因為有時玩AC會練下棍

想問下有無用過哂兩款既巴打比下意見個分別大唔大到值3000
唔值。我隻係csldd 8nm, 對比tspc嚟講有兩大優點:
1. 佢嘅反應係冇咗tspc嗰種慢半拍嘅感覺, 但整體感覺上嘅分別大慨10%(好主觀)
2. 佢冇咗tspc入灣嗰陣要同佢鬥力嘅缺點,但我覺得可以較低constant force(相對於periodic force)嚟解決。但我冇實驗過,因為已經鏟咗tm driver(話會同fanatec driver撞)
整體嚟講個體驗其實分別唔大,如果買csldd前係有得試嘅話我係唔會買,建議你留番啲錢買更好嘅dd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞