賽車遊戲軚盤/硬件討論(4)

974 回覆
11 Like 2 Dislike
來緊PS5 GT7就出,邊隻最夾PS5?
dd pro
新手一問 G923同T300 RS GT分別大唔大

因為就快出GT7 想入手
我見T300 好少2手放 反而G923 就大把

係咪因為T300可以換軚?
我就係睇哂呢個post 放棄買923 唔該哂師兄
我想問下係咪GT版都會有過熱同細力左既問題?

https://fanatec.com/us-en/steering-wheels/clubsport-steering-wheel-f1-esports-v2?utm_source=Website&utm_campaign=F1+Esports+V2

出左之前都有既F1軚,加左磁力pedal shifter
手感一定好過mclaren果個
新手準備買套t300rs玩GT7. 想問下如果淨係諗住玩GT7係咪買普通版就夠,唔洗買GT版?
tgt同t300分別係啲咩
Fanatec GT DD Pro 同Podium Wheel Base DD1係唔係差好遠的,thx
睇budget做人啦,主要分別都係dd1大力d,ffb效果相差唔會好大,至少屌打t300/logitech之流
gt版有極力子,睇你玩唔玩棍波車
mclaren都係買個樣唔知佢會唔會出podium版呢
Xbox ps都用倒係唔係只可以買Fanatec? Thx
如果你係問其他牌子既console support,我前幾日見有人用GIMX+Drivehub+hori手制既方法令ps5都用到simucube2,不過最方便都係fanatec原生support架啦
Thx應該買GT DD pro加個F1軚盤
準備開新post,嚟緊gt5一定有一堆新手問,順便update下啲資料同加d pedal同wheel嘅推薦
巴打靠你整合了
估唔到一個post既時間已經出左咁多新野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞