揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
痴能線,十二年前畢業,fg價位同而家冇分別....仲要當年係好易搵工,加人工加得好快

香港係咁撚癡線
d 仆街商家,無錢咪學人開公司
加上依家太多蝗頂爛市

又加上好多出黎FG做爛市
9k audit 都跑去做..
如果搵返sales就最少18k
但如果轉文員可能得13k
點揀

Sales係賣咩?
終於揾到工 但聽日就返工
好緊張 第一份工
想知大家第一日放工係夠鐘過一陣走 定人地叫先走

我第一日係人哋叫
佢哋仲話有得準時走好快啲走
好想快啲有工返
如果搵返sales就最少18k
但如果轉文員可能得13k
點揀

Sales係賣咩?

賣錶
我第一份工係做律師樓 以我所知好多同行都等人用 成日問我有冇同學朋友想做paralegal (law degree grad) / legal secretary (即係admin 野)
搵緊工既可以向呢邊搵下 因為真係大部分律師樓都好忙好想請人

加油啊大家
好想快啲有工返

好想快啲有offer
好想快啲有工返

好想快啲有offer

有工 個offer不過不失
返左幾日
但係太耐冇返工 (半年)
每日心入面都好似哭喪咁 唔想返 懷念做廢青既生活
但做廢青時又好頹 想返工 好矛盾
都唔知係未習慣定係自己太廢抗壓能力太低
唉。。呻完 又要準備心情聽日返工

絕對明白,我都無做野大半年,黎間 公司又好忙,真係中風
極緊張
聽日INTERVIEW

OFFER神俾OFFER我

份工NGO黎 一坐就坐主任位
極緊張
聽日INTERVIEW

直接搵_小姐 單對單INTERVIEW 應該無對手
好想快啲有工返

好想快啲有offer

唔想再陪跑
好想快啲有工返

好想快啲有offer

係jobsdb報左間叫ifast既公司,跟住即刻有封autoreply既email由一個職員寄出,話依家放緊假 上LinkedIn search發覺佢個post exactly係我apply既post
點睇都有伏

想問大家有冇聽過依間公司?

我apply過但無回音
有reply mail

呢間野好勁, 專係for人投資基金個d野
可以seach FSM呢隻app
利申 apply過無回音。。。
返左幾日

i know that feel...
btw what offer?
Last day
番緊19lab 辛苦又人工又un
好想轉但就一係冇回音一係lower pay
係jobsdb報左間叫ifast既公司,跟住即刻有封autoreply既email由一個職員寄出,話依家放緊假 上LinkedIn search發覺佢個post exactly係我apply既post
點睇都有伏

我apply過但無回音
有reply mail

但間野都唔知是咪真係請人嘅
D job ad每兩個禮拜出一次 出足成年都仲係請緊嗰D位

利申: apply過無回音
返左幾日

Exact7ly
廢青大半年 新公司節奏好快 不停有新野黎又好快要有成品 offer又唔係特別好
好想搵份準時走hea工 賺錢買花戴算
極緊張
聽日INTERVIEW

主任

人工嗌幾多?
番緊19lab 辛苦又人工又un
好想轉但就一係冇回音一係lower pay

見完lab等緊消息

點睇都有伏

我apply過但無回音
有reply mail

但間野都唔知是咪真係請人嘅
D job ad每兩個禮拜出一次 出足成年都仲係請緊嗰D位

利申: apply過無回音

我嗰field見唔少公司由我未grad請人請到而家
極緊張
聽日INTERVIEW

主任

人工嗌幾多?

Xxxxx executive?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞