揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
返左三個月
又返黎加入大家

返左1個月鬆啲 但應該都就快返黎

記得上個post尾有巴打話啱啱返工幾日有工搵佢唔知點好 我嗰時就係咁 返第一個禮拜有2/3份工搵我都推左/無理到 而家好撚柒後悔
Sales and marketing executive
10K+commission
返工時間10-7
2個鐘食飯
工作環境hea
點睇?
返工時間10-7
2個鐘食飯
工作環境hea
點睇?

Commission 幾多先個range 通常
返工時間10-7
2個鐘食飯
工作環境hea
點睇?

真係睇你搵到幾多job
平時要cold call
返工時間10-7
2個鐘食飯
工作環境hea
點睇?

真係睇你搵到幾多job
平時要cold call

cold call唔好做啦
返左三個月
又返黎加入大家

返左1個月鬆啲 但應該都就快返黎

記得上個post尾有巴打話啱啱返工幾日有工搵佢唔知點好 我嗰時就係咁 返第一個禮拜有2/3份工搵我都推左/無理到 而家好撚柒後悔

返第 2,3 日工有公司打左 6 次俾我
我唔知點好所以冇聽
之後試下打俾佢博懵睇下得唔得

打咁多次都有誠意啦 即管試下俾多個機會自己
想問下
如果番緊新工一個月左右
再send cv出去
好唔好係cv 到寫而家呢份工?
(May 2017 - Present)
會唔會人地見你番得一個月又見工印象唔好
想問下
如果番緊新工一個月左右
再send cv出去

你搵到新工la
返左三個月
又返黎加入大家

過唔到proba

記得你話做得好開心,d 同事好好又有前景份工
想問下
如果番緊新工一個月左右
再send cv出去

一個月既我會唔寫
返左三個月
又返黎加入大家

過唔到proba

Adjuster?點解過唔到?
想問下
如果番緊新工一個月左右
再send cv出去

一個月既我會唔寫

點寫得落
hr實覺得你好jumpy
有無朋友見過間叫科定既台灣建築公司
見佢做sales 有幾高commission

我見過
喺灣仔架嘛
想問下
如果番緊新工一個月左右
再send cv出去

一個月既我會唔寫

點寫得落
hr實覺得你好jumpy

一定唔寫
個HR一定入你 話你搵左依份工之後做左一個月都繼續搵工
呢幾日個post 推得咁快
終於見到呢個POST

啱啱GRAD 寄左8封信 20個EMAIL

睇下幾時有回覆
如果面試表現幾好,但幾日無回音,你地會唔會打電話問下he
返左三個月
又返黎加入大家

過唔到proba

我都記得
又話返咗幾日已經同啲同事frd過打band
點解會過唔到架
如果面試表現幾好,但幾日無回音,你地會唔會打電話問下he

問唔問都唔會改變到架啦
In完當冇咗件事 keep住平常心
繼續搵其他
收到offer當bonus啦
到時係你揀工 唔係工揀你
返左三個月
又返黎加入大家

過唔到proba

我都記得
又話返咗幾日已經同啲同事frd過打band
點解會過唔到架

點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞