揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
打開一版
可以成版都係咩營業員...電話續約員....售貨員....Sales Executive...唔同job名嘅AIA...嗰啲柒名
又仲未有工.ive仔好慘
身體開始負荷唔到通宵工作, 考慮裸辭做住的士佬先
打算去嘛旅行番黎都揾唔岩,就做住CS 先
其實都唔知自己想做咩,好冇方向

有的士牌

cs for?

cs for?

Customer service?

有的士牌

基本上四肢健全, 智力正常都考到
考完放低12000蚊按金就可以開工
Freshgrad真係好難搞 樣樣都要有一年經驗 實係搵到好野
Freshgrad真係好難搞 樣樣都要有一年經驗 實係搵到好野

Agger 睇啲求職網好似個個post都唔關自己事咁 搵到啲想做既又要兩三年經驗

Agger 睇啲求職網好似個個post都唔關自己事咁 搵到啲想做既又要兩三年經驗

尤其marketing真係玩到想死 又驚中伏
mkt pr fresh grad

打開jobsdb 一定見到保險AIA請人
每版至少有一個係佢嫁!

一係就啲正常名咩Marketing Assistant/ Executive
點知打開係啲跑數sales工........

好啦 正常名 正常duties 寫明entry level
屌requirement 2-3年經驗.....
唉不過我都照衝咗先

有時一版都唔知有無超過三個係welcome fg

我同你背景差唔多
16 comm grad
想做marketing/pr

其實我好怕要無限ot
7-8可接受, 10-11仲要冇ot錢真係燃燒生命
同做pr呢個方向真係自相矛盾

可唔可以tg交流下, https://telegram.me/twofivethree

利申藍絲
其實請咪一句 唔請咪兩句
屌你老母係咁拖拖拖拖拖

同意, 真係戇撚鳩
你估請CEO,經理咩
請細粒都要成4-8星期時間等消息,
有D又筆試又面試又BODYCHECK又另外一日簽約鬼有咁多時間陪你玩

啱呀
俾間細公司拖咗我成個月
見完一次又一次
足足見咗三次
仲要我其實本身係嗰度做part time
都要諗咁耐
又要講到好大機會請咁
搞到我無動力搵其他工
加入
我依家返嘅part time已經兩個月冇出糧
不過full time好似有照出
(冇問,但係月尾見到老細俾支票佢哋)
如果佢真係俾full time offer我
你哋覺得留唔留好
留又驚係咁俾佢拖糧
但係仲未有其他offer
有冇人試過俾人拖糧
其實請咪一句 唔請咪兩句
屌你老母係咁拖拖拖拖拖

同意, 真係戇撚鳩
你估請CEO,經理咩
請細粒都要成4-8星期時間等消息,
有D又筆試又面試又BODYCHECK又另外一日簽約鬼有咁多時間陪你玩

啱呀
俾間細公司拖咗我成個月
見完一次又一次
足足見咗三次
仲要我其實本身係嗰度做part time
都要諗咁耐
又要講到好大機會請咁
搞到我無動力搵其他工

講 你表現幾好 但我下就重有其他人見
應該都係你架啦 但都要見一見佢地 公平啲呀嘛
呢啲一定無回音
係ok就即請 唔洗晒時間見其他人
你哋覺得留唔留好
留又驚係咁俾佢拖糧
有冇人試過俾人拖糧

拖糧 公司財政唔穩定喎
好易比人凍薪
雖然離題,但我15 grad九月做野到依家,
體會到商科grad唔係專科唔緊要,讀書訓練到嘅思維同埋心態先係最要
咁講唔知有冇人明

每版至少有一個係佢嫁!

一係就啲正常名咩Marketing Assistant/ Executive

唉不過我都照衝咗先

我同你背景差唔多

其實我好怕要無限ot

可唔可以tg交流下, https://telegram.me/twofivethree

利申藍絲

點解你會利申自己係藍絲嘅lol
你哋覺得留唔留好
留又驚係咁俾佢拖糧
有冇人試過俾人拖糧

拖糧一定唔考慮
雖然離題,但我15 grad九月做野到依家,
體會到商科grad唔係專科唔緊要,讀書訓練到嘅思維同埋心態先係最要
咁講唔知有冇人明

可唔可以歸納為兩個字「態度」?
如果係 好同意你嘅說法
但前提要夠運有人遇到你兼明你

每版至少有一個係佢嫁!

唉不過我都照衝咗先

我同你背景差唔多

其實我好怕要無限ot

利申藍絲

點解你會利申自己係藍絲嘅lol

因為唔知點解覺得你係絲
同埋唔想比人誤會係狗公搵食
之前係隔離po留左tg
全部dm我嘅清一色巴打
我會覺得其實都想有絲dm我
如果估錯嘅話唔好意思
做開sales係咪搵返sales好啲
雖然人工高啲
但真係做唔到過世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞