揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
in第一份就請左
唔算本科 得10k
5日 放紅日 唔知要唔要ot

唔知點解呢行窄得黎人工又特別低 要識既野又特別多 有時仲要外出工作
但係fg平均得9k-10k 有經驗都係得12k-13k

是咪DESGIN狗

唔係 但性質差唔多
design狗有開工冇收工 仲咁低人工 不了
大家有冇唔放棄

今日已經SEND左60封 EMAIL

上網篩睇左成萬幾份工

希望下個禮拜有好消息 INTERVIEW
剛剛miss咗個電話:2133 926 __
之後當然瘋狂打返去
打咗幾次未嘟嘟聲已經call ended

之後我上網check
話呢個電話係呃人見marketing assistant
實則係見財務借貸嗰啲sales

打上嚟分享下咁解

通常miss call 唔留言,我都會search 下個number 睇下係咪呃人

成日電話響,以為有hr打嚟,點知係啲借錢、美容電話
大家有冇唔放棄

上網篩睇左成萬幾份工

我頹左2個星期,聽日先開始sd cv
唔想做sell屎啊
大家有冇唔放棄

上網篩睇左成萬幾份工

邊度有咁多工睇

利申 hd 仔
見完工一星期無offer , 係咪收皮了?

我都係 只求一個offer

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛

見左3份啦
上個禮拜五見第一份 到而家岩岩好一個禮拜
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

巴打您就好啦 見三份 就有兩個offer
我搵緊admin 個啲
您呢?

我都係啵
唔緊要啦 而家仲係旺季
大家有冇唔放棄

上網篩睇左成萬幾份工

邊度有咁多工睇

利申 hd 仔

60封又太跨張
我係越send越冇心機
見完工一星期無offer , 係咪收皮了?

我都係 只求一個offer

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛

見左3份啦
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

巴打就好, 我一個offer都無

加油呀
絲打你搵左工幾耐?

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛

見左3份啦
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

我搵緊admin 個啲
您呢?

我都係啵
唔緊要啦 而家仲係旺季

您係邊個網搵工多?
可能因為我係fg

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛

見左3份啦
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

加油呀
絲打你搵左工幾耐?

而家仲係旺季?我搵咗兩個幾月
做緊sales都想轉工
對銀器有興趣
有無相關既工做?

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛

見左3份啦
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

我搵緊admin 個啲
您呢?

我都係啵
唔緊要啦 而家仲係旺季

您係邊個網搵工多?
可能因為我係fg

我都係fg
用開jobsdb囉

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛

見左3份啦
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

加油呀
絲打你搵左工幾耐?

你想搵返邊行呀?
做緊sales都想轉工
對銀器有興趣
有無相關既工做?

邊d銀器

見多幾份呀嘛

見左3份啦
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

加油呀
絲打你搵左工幾耐?

你想搵返邊行呀?

我想搵admin 返吓咋, 反正都無諗過長做

見多幾份呀嘛

見左3份啦
都無乜希望架啦

我都見左三份
有兩個offer
絲打搵緊邊行呀?

加油呀
絲打你搵左工幾耐?

你想搵返邊行呀?

我想搵admin 返吓咋, 反正都無諗過長做

in左幾多份呀
正常係jobsdb搵都應該幾多interview invitation
in第一份就請左
唔算本科 得10k

唔知點解呢行窄得黎人工又特別低 要識既野又特別多 有時仲要外出工作

是咪DESGIN狗

唔係 但性質差唔多

就連其他行都睇唔起design工
我覺得做design真係好悲哀

利申 design狗
in第一份就請左
唔算本科 得10k

是咪DESGIN狗

唔係 但性質差唔多

就連其他行都睇唔起design工
我覺得做design真係好悲哀

利申 design狗

我有朋友 明愛讀完design 出去做 一個月14k-15k 人工
但有時會OT 到11pm
見佢都返得幾好 返一兩年就轉工跳槽
等消息真係好折磨
等消息真係好折磨

4點邊有人理你 禮拜一先啦
琴晚8點係jobsdb apply左份跟單文員,一apply完轉viewed就打黎,即刻推左interview
你呢個時間打黎同我講最少要ot到8點有咩分別
琴晚8點係jobsdb apply左份跟單文員,一apply完轉viewed就打黎,即刻推左interview
你呢個時間打黎同我講最少要ot到8點有咩分別

可能佢用私人電話呢
我試過老細用私人電話請
正常公司
老細咁啱見到cv即卡打電話咁解

經驗來自自己以前part time
做 保險 claims good luck to you

保險其實邊瓣好做

underwriting 入行門檻高要有經驗考 anziif 果d
policy admin 可以入去做一年左右睇下GI 係咪你想要既野 不過唔好做得太耐 無用的 Policy admin 絕大部份都係40歲以上既人做 就係因為無前途
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞