揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Willing to work under pressure;
Overtime work if applicable.

見到呢D會唔會APPLY
10k 文員仔
返5日 紅日放
做唔做好
10k 文員仔
返5日 紅日放
做唔做好

狗都唔屌 10K??
Willing to work under pressure;

份份都係咁 佢唔講出黎姐

第2句講埋出黎應該成撚日ot
10k 文員仔
返5日 紅日放
做唔做好

咪做爛市啦
10k 文員仔
返5日 紅日放
做唔做好

咪撚做 我之前做過一個月 走左
in第一份就請左
唔算本科 得10k
5日 放紅日 唔知要唔要ot

唔知點解呢行窄得黎人工又特別低 要識既野又特別多 有時仲要外出工作
但係fg平均得9k-10k 有經驗都係得12k-13k
繼續搵緊
係咪jobsdb 個app死左

成個jobsdb都死咗

成日覺得jobsdb啲工有啲伏

咁其他仲多伏

JobsDB 叫最正路

有無用過JIJIS
10k 文員仔
返5日 紅日放
做唔做好

咪撚做 我之前做過一個月 走左

但我得 中六學歷
得3個月ft 經驗
繼續搵緊

成個jobsdb都死咗

咁其他仲多伏

JobsDB 叫最正路

有無用過JIJIS

JIJISD工太少

明報個網仲齊
唔過試用期真係人生污點
發誓呢世都唔會再犯

我上一份工 , 公司地震 加 八婆中女臨走前過我一棟, 令到新Director 半信半疑下唔敢畀我過probation, 要 extend, 之後公司有難, 要搵我短暫撐一陣, 我幫佢地撐埋 , 但我無再佢地再 approve 我probation , 我就resign 左。 間西公司百鳩幾人 , 無hr dept. , 搵新工嗰陣連幫我做Rerference check 都話無時間。 西公司西制度先會probation 搞鳩人地。 所以你走左未必唔係好事。

公司無制度
Checker(其實廢既) check我野個時睇漏眼錯左野出左街
我就被拎去祭旗

第一份工都試過個幾月就俾人拎去祭旗
過多排諗下就會覺得無喺呢間公司做都係好事
同埋嗰時啲同事打俾我八卦
佢哋話我已經唔係第一個
寫明Junior又要2-3年經驗,ON撚9
http://hk.jobsdb.com/hk/en/job/sales-ambassador-100003005299994

有無巴打知呢份K11的SALES AMBASSADOR其實係做D咩?

receptionist?
繼續搵緊

成個jobsdb都死咗

咁其他仲多伏

JobsDB 叫最正路

有無用過JIJIS

JIJISD工太少

明報個網仲齊

咦 明報又未試過喎
pure sci grad,想一路做一路讀返個實用master,大家有咩意見?
測量, stat之類係唔係好伏?
http://hk.jobsdb.com/hk/en/job/sales-ambassador-100003005299994

有無巴打知呢份K11的SALES AMBASSADOR其實係做D咩?

receptionist?

見佢另外又有個customer service 位,加上呢份有佣金分
Draft好辭職信, 不日送出
見完工一星期無offer , 係咪收皮了?

我都係 只求一個offer

Same here
等電話真係好痛苦

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛
繼續搵緊

成個jobsdb都死咗

咁其他仲多伏

JobsDB 叫最正路

有無用過JIJIS

JIJISD工太少

明報個網仲齊

咦 明報又未試過喎

不過明報果個多數係ngo
建議寄信去
見到隔離post 講fresh grad 第一份人工幾多 好似個個都好高咁 我搵到份13k都已經要還神

Same here
等電話真係好痛苦

見多幾份呀嘛

見左3份啦
上個禮拜五見第一份 到而家岩岩好一個禮拜
都無乜希望架啦
見到隔離post 講fresh grad 第一份人工幾多 好似個個都好高咁 我搵到份13k都已經要還神

連登人工POST唔好咁上心,不嬲報喜不報憂
呢度D人工寫實好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞