揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有無人想做acct
公司請緊
之前淨係做過pt入數都得
13000- 15000左右 唔洗ot可以準時走的
淨係入數
13個月糧
10日annual 2日study leave 1日exam leave 1日b day leave
有意pm
(因為我做到就快死 都未請到人

好想pm
不如你留tg

做咩辭職

係被辭職 完左約
唉遇到班好同事肯教肯包容自己
知道我要走又會請我食飯 早知去考ca

好sad 呀,而家大家搵工搵成點呀?

無咩回音

一樣, 無回音

絲打想做咩多
我連普通文員仔都無回音

Admin

文員

係被辭職 完左約

無咩回音

一樣, 無回音

絲打想做咩多
我連普通文員仔都無回音

Admin

文員

唉 無回音 等電話等到無哂希望
你地見工帶咩袋見?

電腦袋

起碼同公事包有三成似

係被辭職 完左約

無咩回音

一樣, 無回音

絲打想做咩多
我連普通文員仔都無回音

岩岩群組先話萬2都請唔到文員(地盤)
仲話識收貨萬7

只係想搵份普通文員番5日就夠

萬2 文員仔 想屌
有無人想做acct
公司請緊
淨係入數
13個月糧
10日annual 2日study leave 1日exam leave 1日b day leave
有意pm

無經驗但肯學肯做
有無tg

中學讀過account 得唔得
有無人想做acct
公司請緊
淨係入數
13個月糧
有意pm

有興趣 學過Accounting

無咩回音

一樣, 無回音

絲打想做咩多
我連普通文員仔都無回音

Admin

文員

唉 無回音 等電話等到無哂希望

開始係到諗係咪太快裸辭左
有冇人試過m記既顧客服務組員
有無人想做acct
公司請緊
淨係入數
13個月糧
有意pm

Acct HD grad
不過無掂兩年 咩都比返晒老師
無pm呀!!!
係jobsdb報左間叫ifast既公司,跟住即刻有封autoreply既email由一個職員寄出,話依家放緊假 上LinkedIn search發覺佢個post exactly係我apply既post
點睇都有伏

想問大家有冇聽過依間公司?
係喎
當左呢度高登添gg
我無tg呀
有意就sd cv比我睇一睇先啦
dse雞想搵多份pt 但全部無回音
痴能線,十二年前畢業,fg價位同而家冇分別....仲要當年係好易搵工,加人工加得好快
今年經濟唔好 想搵好工都難左少少
係jobsdb報左間叫ifast既公司,跟住即刻有封autoreply既email由一個職員寄出,話依家放緊假 上LinkedIn search發覺佢個post exactly係我apply既post
點睇都有伏

想問大家有冇聽過依間公司?

我apply過但無回音
有reply mail
痴能線,十二年前畢業,fg價位同而家冇分別....仲要當年係好易搵工,加人工加得好快

香港係咁撚癡線
d 仆街商家,無錢咪學人開公司
加上依家太多蝗頂爛市
準備搵工.....SEND CV第一炮就已經係份要返overnight既工...
有工 個offer不過不失
返左幾日
但係太耐冇返工 (半年)
每日心入面都好似哭喪咁 唔想返 懷念做廢青既生活
但做廢青時又好頹 想返工 好矛盾
都唔知係未習慣定係自己太廢抗壓能力太低
唉。。呻完 又要準備心情聽日返工
如果搵返sales就最少18k
但如果轉文員可能得13k
點揀
點揀

去搵唔洗跑數既sales
SALES
點揀

去搵唔洗跑數既sales

咁要有流利英文
一諗起要英文interview就驚
搵工唔好淨係睇人工
要睇公司內部career path
有既你舒舒服服做夠幾年就升個double

無既
每年跳槽加得果幾千
重新適應
自己辛苦自己

Agger
第一份工搵到好人工固然好
但有份工有前途有嘢學嘅,一開始低少少,好快上返去,我身邊都有呢類例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞