揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
痴線
條友7/24 standby?
好撚癲

唔知係咪因為customer service 關係,但用的人電話真係嚇一嚇
話說星期五apply左份工
星期六就收到email約interview,仲要寫份report俾佢
心諗咁chur仲要6-day work,就唔係好想去
同埋琴日又約左人出街,就冇覆email住,點知今朝個hr竟然whatsapp我叫我覆email 痴線洗唔洗咁chur啊星期日喎今日,又唔係約聽日interview做乜咁急要人覆?
話晒都係mnc,咁chur人法真係第一次見 嚇到我即刻withdraw

我星期六apply 番工,今日人地用私人電話call interview

痴線
好撚癲

呢啲工真係見都唔想見
痴線
好撚癲

唔知係咪因為customer service 關係,但用的人電話真係嚇一嚇

大公司黎?
星期六就收到email約interview,仲要寫份report俾佢
同埋琴日又約左人出街,就冇覆email住,點知今朝個hr竟然whatsapp我叫我覆email 痴線洗唔洗咁chur啊星期日喎今日,又唔係約聽日interview做乜咁急要人覆?
話晒都係mnc,咁chur人法真係第一次見 嚇到我即刻withdraw

我星期六apply 番工,今日人地用私人電話call interview

痴線
好撚癲

呢啲工真係見都唔想見

本身我都考慮見既,當見識下囉
雖然有offer都未必做,5day係底線,
但家下星期六send完email,
星期日wtsapp人chur人 reply真係嚇走人啦
呢間野 不得了 有機會續約
間公司咁好 唔分享都唔係人啦
勸大家真係唔好做 5.5 / 6 days 既工 , 為左一萬幾千無私人生活係 on 9

個個都大學生咩屌
勸大家真係唔好做 5.5 / 6 days 既工 , 為左一萬幾千無私人生活係 on 9

個個都大學生咩屌

返過五日已經對5.5日零興趣
大唔大學生都咁話

我無呀 搵唔到文職做 仲搵緊
好難搵無文職經驗

痴線
好撚癲

呢啲工真係見都唔想見

本身我都考慮見既,當見識下囉
雖然有offer都未必做,5day係底線,
但家下星期六send完email,
星期日wtsapp人chur人 reply真係嚇走人啦

未請都咁
返左工仲得了
btw
間公司約我聽日去傾job details
唔係叫我直接開工 搞到我好緊張

5日嘅工其實都唔易搵
btw
間公司約我聽日去傾job details
唔係叫我直接開工 搞到我好緊張

唔駛驚喇, 傾得我諗都請㗎喇

前排見到我以前有個客請人
要識中英日文,I/E full set, account
Mon-sat, 9-6,以我所知佢哋成日要開ot
都係得9000,呢份算唔差喇

唔怪我見過90後做的士佬

唔怪得我見過90後做的士佬

呢d公司等比雷劈 之後收檔
賺d蛋質錢

所以後生去做保安一啲都唔奇怪
返8.5都有13k個月
識英文做高級住宅寫字樓就更高
東家唔打打西家,唔怕搵唔到
如果再搵唔到工都想考個保安牌就算
見MTR 站務差唔多一星期無回音, 估計都死
最慘係衰起呢份工人工少過我之前果份,俾佢覺得我唔會做得長
屌俾個機會丫

MTR站務出晒名工時短,按鐘計,每日返好少鐘,冇福利,公司為左唔比你地轉長工所以規定工資同時薪加埋唔需要比MPF
屌俾個機會丫

MTR站務出晒名工時短,按鐘計,每日返好少鐘,冇福利,公司為左唔比你地轉長工所以規定工資同時薪加埋唔需要比MPF

站務主任wo 唔係車站助理wo...

屌俾個機會丫

福利有八達通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞