揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
各位巴打,你地覺得海洋公園D Full Time做唔做得過?
各位巴打,你地覺得海洋公園D Full Time做唔做得過?

以前in過
個head太串,會問點解要請你呢種問題
想請教各位有咩理由可以解釋到無做野半年
去左旅行?打工換宿?病左?

鳩講做sales

如果人地叫俾證明咪

我有半年冇做野,期間PT讀書+PT執貨 (真), 但佢冇問呢個問題, 我都冇比證明

鳩講做sales

如果人地叫俾證明咪

Amway, nuskin 個d無證明的

2個字:
[size=4]炒散/size=4]

我有半年冇做野,期間PT讀書+PT執貨 (真), 但佢冇問呢個問題, 我都冇比證明

咁有無問你呢半年做咩無揾正職

我試過俾佢哋問,因為我之前返過幾個月part time, 返到3月就無返,佢問我點解唔繼續返part time.

我試過俾佢哋問,因為我之前返過幾個月part time, 返到3月就無返,佢問我點解唔繼續返part time.

蠢問題最難答

鳩講做sales

如果人地叫俾證明咪

夠膽講做傳銷就必死!千其唔好認自己做傳銷sales!對於僱主黎講做傳銷等同作姦犯科

炒散, 旺季已完, 唔再需要咁多人手
先cut part time
今日正式踏入失業

鳩講做sales

如果人地叫俾證明咪

夠膽講做傳銷就必死!千其唔好認自己做傳銷sales!對於僱主黎講做傳銷等同作姦犯科

我有病有左幾年都係咁吹

話自己有病會唔會令對方唔考慮你
睇到出面個POST話FG多數比人蝦
我D交際能力咁渣
出到去比人玩都似

鳩講做sales

如果人地叫俾證明咪

我有病有左幾年都係咁吹

晚打最近如何

我就死
試個星期到今日無晏食仲要OT
今日收工就黎暈低

搵工又無interview
又路敢再裸辭
而家不係做死工係餓死

鳩講做sales

如果人地叫俾證明咪

我有病有左幾年都係咁吹

打最近如何

我就死
個星期到今日無晏食仲要OT
今日收工就黎暈低

敢再裸辭
而家係做死係餓死
Fg 得一個12k offer 其他send咗好多都冇回音

I know that feel
之前有個唔夠12k offer 都果斷reject咗
冇前途 hea 工
天無絕人之路 今日啱啱都send 咗幾分cv出去 希望有機會in

如果人地叫俾證明咪

我有病有左幾年都係咁吹

打最近如何

我就死
個星期到今日無晏食仲要OT
今日收工就黎暈低

敢再裸辭
而家係做死係餓死

有份工做左三個月過唔到proba

加油 大家又繼續一齊搵工
假設係公司做左年半野
未升職 人工加左兩千幾
最近有機會比你跟大project
同期新人都冇你有咁既機會
但個個做夠咁上下都走人跳槽
你會唔會留低 定博公司升你職
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞