揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
返緊老救,工時勁長又冇人生意義 日日好似行屍走肉咁,人工20k到但冇曬時間 仲要季節性冬天搵少好多,好想轉工但得個垃圾hd gpa 又低 又唔係專科 都唔知條路可以點行 ,有冇巴絲比下意見
反左一個月 12k 7al嘅工
工作內容無乜野做 上網有新資料先要做野
無就係到鳩同f5
16fg 得sales 經驗
想做marketing 工

搵唔搵第二份好?
定做多排 睇下有無野學?
無就係到鳩同f5

搵唔搵第二份好?

咩工
求share
17fg,黎緊會返份claim examiner,想問下前景伏唔伏,同埋有冇d經驗share下

無就係到鳩同f5

搵唔搵第二份好?

咩工
求share

有得hea 咁好
無就係到鳩同f5

搵唔搵第二份好?

咩工
求share

有得hea 咁好

我e+都係
但要返6day
好悶,準備轉工了
岩岩個agent問可唔可以12至13k 心諗啫係12k啦
我心諗出面都offer到13我都唔做啦
屌你老母人心不足蛇吞象
岩岩個agent問可唔可以12至13k 心諗啫係12k啦
我心諗出面都offer到13我都唔做啦
屌你老母人心不足蛇吞象

想問 agent可以點搵?
屌 點解上一手 既excel可以做到咁柒 執撚死人
屌 點解上一手 既excel可以做到咁柒 執撚死人

我試過執返靚仔俾人屌柒
聽日有工interview, 有咩tips, 咩心態in 最好
畢業完做左幾個月intern
之後再轉part time咁返
返左幾個月又裸辭
hea左幾個月
諗住6月去埋旅行
就的起心肝揾長工
其實做幾個月就辭係咪好hea
send左咁多email終於有電話叫我見工
但我無咩見工經驗
有啲緊張
啱啱見完份伏工, 係做金融的, 但明明我就無send過cv去金融嘅公司, 又係啲仆街agent. 噚日打電話嚟又唔講係金融公司, 上到去先知
搵到一份15k 商場禮賓服務專員, 返5日

但我依家返緊大台pa 得12.5k

轉唔轉好

依d工在邊度睇到?

轉唔轉好

5日15k咁高

轉唔轉好

即係禮賓師?
無就係到鳩同f5

搵唔搵第二份好?

咩工
求share

有得hea 咁好

有時hea真係悶
想學到野我都
有冇人仲搵緊summer job
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞