揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
終於有工in
7月中裸辭 去旅行
預11月先有工返
諗緊中間呢段時間搵唔搵工好

我都考慮緊7至8月遞信
自然用一星期較返生理時鐘, 邊渣的士邊搵工

有的士牌
遲下都考返個車牌
有咩都可以渣車搵食

其實我都諗過出二手Hiace做鳩鳩van, 但計返風險比租的士大好多
真幫frd 問
degree 做ca 是否不智?
易唔易升?
真幫frd 問
易唔易升?

17 fg 有朋友都入咗去做ca
Lm 聽下意見

你男定女?
如果係女就小心d
詳情 你係lihkg search德福
頭先睇jobsdb
有個請辦公室助理
職責:為客人及高級行政人員提供茶水服務

都要兩年工作經驗
屌咩
茶水都要兩年
頭先睇jobsdb
有個請辦公室助理
職責:為客人及高級行政人員提供茶水服務

都要兩年工作經驗
屌咩
茶水都要兩年

打雜都兩年
真幫frd 問
易唔易升?

叫佢咪 On9

起碼aco啦degree
ca留比中五仔做

degree入到去aco 都會發現身邊唔少aco同事只係中學/HD學歷 感覺唔太好受

建議有料既可以出去闖下或者考officer級政府工
本身做文職 shipping clerk
好悶 無乜野學 hea工 12k 1-5 9-6 無Ot 有雙糧 bonus
岩岩見左份工 已經話請 但係sales黎
14k 每月最小8日假 有雙糧bonus 過proba有16k
轉唔轉好
利申:16 HD grad
見完工一星期無offer , 係咪收皮了?
好悶 無乜野學 hea工 12k 1-5 9-6 無Ot 有雙糧 bonus
岩岩見左份工 已經話請 係sales黎
14k 每月最小8日假 有雙糧bonus 過proba有16k
轉唔轉好

洗唔洗跑數
你用得個但字係咪即係自己麻麻
轉唔轉好

洗唔洗跑數

唔洗
因為我宜家喺comfort zone 唔知轉唔轉好
又唔會係話麻麻既
轉唔轉好

洗唔洗跑數

唔洗
又唔會係話麻麻既

咁其實你係爭人支持啫
你其實都有意向
加油啦
轉唔轉好

洗唔洗跑數

唔洗
又唔會係話麻麻既

咁其實你係爭人支持啫
你其實都有意向
加油啦

咩sales黎 唔洗跑又咁高?
倉 返五日9-6唔洗OT
12k算唔算ok?

諗住做一年野讀返書
搵到一份15k 商場禮賓服務專員, 返5日

但我依家返緊大台pa 得12.5k

轉唔轉好

你係男定女?
呢D工好似請女既多
其實customer service 有無前景的工??

普遍唔過15K
其實customer service 有無前景的工??

麻麻地
不過對比起大台就好啲既
轉唔轉好

洗唔洗跑數

唔洗
又唔會係話麻麻既

轉啦
倉 返五日9-6唔洗OT
12k算唔算ok?

諗住做一年野讀返書

倉返5 day咁好?
仲請唔請人

利申:返緊6day想死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞