揾工揾到好迷茫 (12)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
屌,慘
返左三個月
又返黎加入大家

返左1個月鬆啲 但應該都就快返黎

記得上個post尾有巴打話啱啱返工幾日有工搵佢唔知點好 我嗰時就係咁 返第一個禮拜有2/3份工搵我都推左/無理到 而家好撚柒後悔

同我一撚樣
返緊呢份新工本身唔太想返,純粹騎牛搵馬同埋之前空白期幾個月
加上之前SD過D工未有回音咪做住先
點知新工返左幾日就有幾個面試電話,但一返工就拎假=自爆俾老細知搵工,加上觀望下份新工可能做落OK,就推哂D面試
但返左三星期份工真係好伏,應該好快入返呢到

唔同啦 你間好似正d

巴打fg

yes
考唔到mt既可憐蟲

咁快返工

佢依份叫我6月返,我見offer唔錯,咁就應承住先
但我可能真係做1-2個月就quit

人人目標唔同
但做claims ok既

巴打諗住搵咩新工

Claims 同 uw都有搵
Adjuster 都有
想問下你覺得做broker firm點

嘩,我唔熟依d野,我依個offer都係誤打誤撞
我估workload應該會大過保險bo,人工等等又好似冇咁好
返左三個月
又返黎加入大家

記得上個post尾有巴打話啱啱返工幾日有工搵佢唔知點好 我嗰時就係咁 返第一個禮拜有2/3份工搵我都推左/無理到 而家好撚柒後悔

同我一撚樣
返緊呢份新工本身唔太想返,純粹騎牛搵馬同埋之前空白期幾個月
加上之前SD過D工未有回音咪做住先
點知新工返左幾日就有幾個面試電話,但一返工就拎假=自爆俾老細知搵工,加上觀望下份新工可能做落OK,就推哂D面試

但返左三星期份工真係好伏,應該好快入返呢到

真係一撚樣
仲要打黎嗰幾份係本身比較想做嘅添
有個13k既offer 一星期返5日半 無得放星期日
一個月有一日要返通宵
得7日al 諗緊要唔要好
一個月有一日要返通宵

唔要
一個月有一日要返通宵

唔要

13k 5日半 點解有hr比得出呢d價
一個月有一日要返通宵

返5日/ 14K 可能會考慮 5日半太低
嚟度係咪得非三大嘅朋友
只怪自己當年唔比心機讀書
嚟度係咪得非三大嘅朋友

非三大
返左三個月
又返黎加入大家

伏?

又未算 係唔夾囉
間公司算係半間startup 其實氣氛唔錯 幾多小活動 無咩辦公室政治 但同時節奏好快 要求又高
某程度上我係轉field 個人本身又係hea底 所以跟得好辛苦
而且個思維唔啱做極都錯咁 夾硬做落去大家都無著數 不過廢事咁快又祼辭先頂住先

咩field

做住先啦
嚟度係咪得非三大嘅朋友

當年比左心機讀書入左三大
但揀左乞食科,份人又蠢
終於問清楚自己衰乜
我真係工作經驗太少

比人捅左刀?
點都好,巴打搵工加油
嚟度係咪得非三大嘅朋友

但揀左乞食科,份人又蠢

我都係三大

me too
嚟度係咪得非三大嘅朋友

但揀左乞食科,份人又蠢

我都係三大

但最多都係多一個半個interview機會咁
留名
22號last day左
23號係jobsdb send左30份工
暫時有4份有回音
留名
22號last day左
23號係jobsdb send左30份工
暫時有4份有回音

嚟度係咪得非三大嘅朋友

但揀左乞食科,份人又蠢

我都係三大

但最多都係多一個半個interview機會咁

呢個真 請我個位講到明只要UST, CU, HKU既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞