[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
知道咁洗完頭,吹頭前既護理有咩好推介?定milk 3都可以用? 唔該
想問下面型偏長同埋皮膚偏黑係咪唔岩剪日式嗰種短髮唔想剪到出黎太過男仔頭
睇相

天生鬈 太多layer 同有d 碎
髮品店

其實吹頭緊要

#1有個分類有條吹頭片
milk,3 可以
淺底上先靚

唔建議 因為會唔靚 如果自上
搭單問粉紅色買lakme紅定去黃
定買Q8
甘點好呢?拉直會唔會好啲?
thanks, 即刻買左
黑人頭仲有隻pink,wash
樓主你好

我平時就會用firsthand髮油嚟gel 分界all back

請問有冇咩比較多天然成份嘅髮泥/其他products/spray個hold力係夠keep住成日

主要想個效果係偏啞色同埋唔好gel到啲頭髮好硬,可以方便restyle

Thanks!
天然成份(通常就keep 唔到成日 而且 我都唔建議
成日天然取替果d 其實仲衰

要夠keep,到成日(咁就好難restyling 到

但又要唔好gel,到d 頭髮好硬要restyling.......
(咁就keep 唔到成日。。。

有隻我用開既黑泥係幾好
post 入面講styling 果度都有
至於spray 黎講 你考慮下要hold,成日定soft d

我就建議soft d 畢竟頭髮黎 你噴到佢實,死,其實都傷頭髮

想hold,到一日但又re 到
我諗係你要係打底既時侯落d 苦工
就係post果隻L泥? 果隻會唔會gel到啲頭髮一支支咁?

我用摩洛哥m泥,如果唔噴spray就會好易散,我用量大概一隻手指頭

如果想要soft啲嘅spray,樓主係咪都推薦你post果隻spray?

Thanks
如果唔想漂
最近男仔有啲咩顏色比較興?(染髮)
皮膚比較白
Thanks ching!!
摩哥 其實全部都麻麻

你話早幾年未有咩好出眾或多既產品 佢係還可以

一支支係睇你點搽 但佢係啞面野

搽咩搽得唔好都可以變左一枝枝。。

你用掃勻既手法可能會無咁一枝枝

灰色身 最左

翻手都唔怕仲有d hold 力
推淺得唔得
即係做淺色一次先再上

咁就多好多選擇

白皮膚好多都carry 到 或者睇髮型

不過啞色或特別色都會比較好
(因為獨特d
唔該晒樓主,我會再試吓

另外都想問吓,你會唔會建議差唔多日日gel頭嘅人,keep住日日用護髮素/隔日用?
頭髮幼冇咩力 這種髮質係唔係不適合電頭髮
每次洗護都要用
唔會 但果個人要有dd 心機吹

同預鬈dd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞