[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
Davines綠色龜洗頭水 係唔係算比較滋潤,唔太岩而家呢啲天氣用?🤔🤔🤔
韓國呢隻呢?
電完頭 洗完頭乾咗之後係咪可以照梳頭?
如果你係刻意染深 正常洗就可

24 後
.或者問個髮型師

因為呢 係漂底同隻深色夾 然後fate out..

所以fate out 既色係得佢先知洗幾耐

因為都睇牌子
非常唔ok
去黃係可以擺既

不過呢隻牌子我好少用

大路d lakme 黑人頭果d 就有

同埋其實stylist 會清楚過 髮品既人 無論你既頭同周邊都係

可以問下個stylist 同埋價錢

如果你覺得貴,可以推介或上網搵搵

我平時都唔介意人影低去睇去搵

比較下
佢係潤d 係davines 系列入面。。但未去到笠

或者唔係用潤黎表達 佢防護同保護既功能強

因為我唔覺得davines 系列係滑身 所以唔可以叫潤

夏天應該係怕笠 但佢唔係好笠

如有你講咁既情況 可以轉下同系其他

但以我所知 都唔太笠
try try

佢上面成個名講左石墨喎

我無用過 但你講完留意下
留意到都可以試下新野
係 但唔可以密齒

梳齒輕輕解kick .
然後輕輕揸一揸 整返鬈dd

再吹或自然乾
唔需要 亦都唔會

我都會擔心 我d staff 受影響

都唔會無啦啦叫客人除

咁當然如果睇個樣睇下個面形 再度點整黎講 會既

但都係好短時間

而且我有 口罩提供比人換 整濕左都唔怕

或者有d 帶粗口罩 阻住剪髮既話都有可供替換
巴打你好 我每次染完頭髮不下2個星期都會甩晒啲色有用去黃洗頭水 或者染啲較深既顏色都係咁
本身髮質比較油 會唔會關事?唔該巴打
我買完先發現呢個brand無乜人講
定其實我買過set新既就算
做做下功課發現啲人會用埋codintioner上色
如果你推介可以點樣買同點用 暫時個頭偏深藍色
另名係咪ghd直髮夾都無得用住 平時keep住每日拎黎造型
呢排啲頭髮都唔知仲乜🤦🏼‍♂️ 唔知係唔係染頭髮染得多
今日買左綠色Lazulite用 幾好用咁
吹完頭 用梳梳完頭 啲頭髮好散電咁 飛起哂
唔該哂巴打

如果呢類髮型做造型,會建議用泥?GEL?定係膏?

同埋依家係唔係有啲產品係可以養住啲攣毛?

上網睇有啲膏 洗完頭 半乾濕 就搽落啲頭髮度。

想電呢種捲度係用髮芯電定錫紙燙?
髮質 或洗頭水
或有d 人 本身頭髮天生唔係好黑

如果佢本身唔係好黑 基底色少d 既時侯

其實佢會快fate out 都唔奇

但我想問你係深色底上定淺色底上

同埋怕 fate out 可能建議用歐系既色

或者有d 日系濃d既配方
.又或者 係上色既時侯 加d 基底或copper 拉返深或沉實d 都可以

如果有呢種煩惱,除左染深之外就咁做 或洗頭水
ghd 夾會甩色

跟買成set 比較好

cod 果part 睇牌子啦

有d 剩係得洗頭水都唔奇

咁當然有上色既就會持續都有果種效果
有時用呢d 係怕日後轉色

所以我覺得洗頭水 由佢自己fate out 就夠
有用護髮素嗎?

之前既洗頭水係咩

係咪好似有靜電 又有d 膠膠地咁
琴晚無用到護髮素,護髮素用milbon corona ,就咁用左Lazulite綠色洗頭洗左兩次

之前用開Davines綠色龜 1L 用左一大半 仲未用哂 。

咁吹頭都係好似平時咁吹 吹乾左啲頭髮 就用Aveda木梳梳頭 但之後啲頭髮飛起哂 好怪咁 又唔係好覺有膠膠既感覺
咁染髮有冇得同paimore一齊做?
如果paimore收$998 算合理嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞