[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
但宜家好孿好薄,試過用呢類方法吹,吹完變左舊雲
用把排骨梳操滑直先

如果真係唔想 係電住先都可以

但maro 就唔好啦 真係
可唔可以講下有咩唔好呀
我另外仲用埋佢支精華咁嘅野
想問下天生M字額係咪冇得all back??

天生攣, d頭髮又硬又厚, 想電到咁會唔會好核突?
唔知留到幾長先去電, 而家個頭好厚就黎變麥當勞叔叔
巴打可唔可以比d意見
可唔可以索性剪短?但會唔會顯得好疏?
你講緊係 平時萬寧 果隻阿麻

咩 洗完會鬆d 髮量up 果個麻 right?
全all 就無 除非植

side 還好
唔會 但電既時侯 一定要係用彎鉗果種方法電

唔係到時又散 又爆

比佢你就咁睇既長多dd 但你鬈底 其實差唔多就ok

好難講到比你聽 到底幾長

同埋 通常呢d 應該係叫髮型師跟跟
無去開一間salon剪頭髮
留個tg傾ok? 想搵你搞搞個頭
頭髮急急長果類
男問:
6月11號染咗較深既啡色 而家過咗18日左右 啲顏色已經變左淺 同 帶黃 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️

之前染啲霧啡 霧灰 染完係幾靚 但幾日個效果已經就。。。🤦🏼‍♂️

下次想染番接近黑色既顏色 去Salon染黑會唔會好怪咁🤔?因為開始覺得染咩都好快玩完咁
做過巴西焗油 仲可唔可以做直療?

fate out 好睇家用洗護 而且平常都無用開護髮素甩得更快

eg 霧 果d 其實本身霧呢樣野都係薄薄地既feel.
係會容易無

三 睇佢用咩染或點染

去salon 染黑唔會好怪

但最好剩係染返d 有色既 以免日後要做色 會好煩

做過黑 之後上色都會有唔同 除非剪走曬。
要留意

唔漂做唔返淺
過半年一定ok 標準係
岩岩染完漸變啡,應該用染後洗頭水,之後用鎖色洗頭水?有冇牌子推介?李有記啲野有冇伏?

我個髮型師話唔駛咁早用去黃,但見到你推薦一開始就用去黃
你好, 依家呢種天氣 長幼髮 洗完頭3個鐘左右出油 用咩洗頭水好 ?
性價比最好
唔該你~
用緊樓主介紹果枝綠色洗 護髮素日日都有用😢

咁樓主如果我想染深色 有無介紹?最想就唔好甩到好黃咁🤔
其實如果本身個頭唔易出油,嗰日又冇出街冇出汗嘅話有冇話最好都要洗頭
外國人好似好興話唔好洗頭洗得咁密,話咩要等頭皮有天然油脂保護但其實呢個講法係咪唔適用於空氣差又濕熱嘅香港
如果唔漂 天然黑髮能唔能夠染到cool tone既啡
女仔 中長髮 之前染過既啡都黃黃橙橙咁
有漂架麻?

無留意李有
因為我直接叫貨用多

通常 好多髮型師 未見黃就唔用

我以前都係咁。
但鑑於好多人家用洗頭 都用緊超市野

同埋我覺得 比較之下 比起 見黃先用更好

所以而家都一概建議人即用

當然如果佢家用都用緊靚既洗護

間住用都ok 既

我諗去黃既洗頭水

點都比一般既 對隻色黎講都會好d

不過 呢點就好睇髮型師本人點睇
lazulite 綠色。

我自己而家家用緊 label lycomit 系列 紅色

lazulite 平d

lebel,貴d

兩隻我都有用過 好用既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞