[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
最麻煩係 你日後無漂過既底色

即係唔係highlight 既頭髮 你走去染近黑既深啡

日後做唔返淺色

所以我先叫你 做d 含有帶紫既啡色

1. 本身無漂既肯定唔會紫

2. 有紫既啡即使highlight 甩返出黎都無咁金

3. 你咁樣染近黑 之後一定後悔

唔關失唔失手事

本來如果工作既地方係嚴既 真係唔好漂highlight...
因為日後佢都係會變返淺色
唔係
就算漂highlight 都得

未上色 同日整

係原片黎既 cap 出黎畫質有d 肉酸
咁可以轉

lebel,relaxment 洗或
lazulite 紫色洗頭水

護髮素都係 skilliy repair lebel
一定係漂靚d
我想問下 平時頭髮分開界
想剪齊陰有冇方法令佢唔會自動分條界出黎?
另外想問下巴打識唔識根據我面形同五官設計個髮型
有三種方法

洗完頭 唔用風咀 慢風中熱 垂直向下吹
但手指就係個根位界位 度來回揚下 直到吹乾

用夾仔夾住黎吹

直接用藥水做

但如果前面係有個轉果d

就一定要用藥水先做。普通分慣果d 界 吹都可以

當然正常就應該係髮型師去諗同處理。。。

想問呢種髮型如果電 keep到幾耐
想揾你電
想搵你搞搞個頭
屌我就係用maro 3d果隻
兩個師父都話我啲頭髮好旱好無營養

係咪呢隻?
想問下有無做頭髮檢查,因為本身我估自己係油頭, 但已經係日日洗髮, 不過原本幫我剪既髮型師就話我有毛"狼"塞問題, 同埋開始有甩髮問題, 髮都變幼, 咁有無咩treatment , 洗頭水及護理呢? 如果想搵你睇睇個頭髮問題, 有聯絡方式?
吹咗層次好好多,但都係hold得唔耐
點先set到Mirror啲髮型咁立體
你應該tg 左我既 我覆左你

不過日常洗護真係緊要既
事前打底,鹽水 噴上手 搽到近髮根既位置再吹

但相對起黎 直接電比較好同無咁受損+麻煩
巴打想問下電完頭髮幾耐可以洗頭

(髮型師話2日唔好洗但自己好驚武肺
24 hr 怕照洗
影響不大 反而用咩洗 影響大d
想問下幼軟髮gel完頭之後好易比風吹散晒,有冇啲咩解決方法
想問下 今日去左做頭皮treatment見佢係用Lazulite綠色 做完一次$600都清唔曬,之後就叫我2星期做一次 做多幾次.. 其實係咪用D 深層清潔洗頭水再清下就得 有冇邊隻洗頭水推薦?? 本身用緊Milbon Cronna
電 或吹頭前搽d 鹽水打底

但兩者之間我會建議電
lazulite 本身有洗頭水買 而且大碌果個其實你買返去用都得

如果短髮 cronna 就好似唔係太好
如果係關於頭皮
咁姐係lazulite 最好 有冇D好D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞