[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
直接相就最好
呢隻鹽水好唔好用?
幼頭髮
thanks
Ok 既 呢個牌子d 野
呢隻髮型適唔適合方形面
利申:大面巴打
可以既 但兩邊唔好剷咁青
男電髮要留頭髮留到幾長
要睇你想幾鬈

你目標既長度 長多 半部iphone 咁上下長

如果鬈既 就再長多dd

其實都係睇你個形
巴打,小弟染左淺灰色,想問邊枝洗頭水 keep 淺灰色keep得耐d,唔該巴打

Lakme 灰
.q8灰

goodbye yellow

排名有分先後

因為你做淺灰就呢個排列好d
lazulite 綠色洗護

同埋連佢果個樣既大枝 長洗必定好轉
岩岩染完髮

想問開頭要幾多日唔洗頭 ,隻色先hold得最耐?

一個禮拜/兩至三日/定係其他日數

唔該髮型師
推薦邊一個牌子鹽水?唔該哂
轉左洗護會好好多 放心
其實愈少接觸到鹼。
或,同你染果日距離愈遠 一定耐

但咁樣會係衛生問題

而且 可以配合d 鎖色或低鹼

如有漂可以選用d,有色既
shiseido

但有隻火山 水仲好
想知有冇咩抗熱打底推薦
啱啱開始學夾頭
電完長曲髮,個尾好旱,有咩免沖洗髮油推介?(朝早用黎當gel頭用)
Ats 抗熱 搽少少 如男短 好少都ok

或d all,in one treatment
平時有無keep 用護髮素

當gel,頭用 鬈既話 想髮質好
唔應該成份係油主導

除左摩洛哥油唔好之外

其他都係差唔多

最好油果種成份主要係頭髮既營養

eg 氨基酸果類 如果唔係一般都係麻麻 如果對於你把頭髮旱唔旱既狀態

因為果d 唔係護膚品 反而係類似化妝品咁

milk 狀 果類野

可以試下 prejume milk,3.濕髮搽 如起身懶,可以先濕小小水或噴濕

雖然乾搽都可以
唔該你咁詳細既回覆

我前排電完鬈,係Paimore熱療,聲稱唔太傷頭髮,但宜家都係旱

我keep住洗頭都有用護髮素,每星期用一次Olaplex no.3焗下個頭,吹頭前會落摩洛哥油去髮尾,咁係唔係唔好用?

因為我唔想用gel頭既野,個陣髮型師話其實用油都得,平時起身會用水濕下個尾,再用Dove日本修護髪油,係唔係唔應該用油,prejume milk 3 係唔係可以做到定型+修護功效唔該你
我上面都有講

油本身唔好

摩洛哥更加唔好

所以你旱係正常,如果你之前有持續用緊呢d 野

當然電髮前既電前護理果d 都好緊要

但如果本身d 髮質都去到脆脆地

其實直療 特別既地方只係做完把頭髮就算夾直都依然係柱狀 同埋ph 值偏酸 手感摸上去都會好d

咁當然 如果頭髮本身好乾好旱 其實佢兩三日後都會變返之前既質地

如果過程做得唔好唔排除比之後更差

直療 個療字,完全係無 療既效用或作用

手感上比人感覺好左架咋。。。。

milk 3 一定好過你上面講緊既野,如果你係電左鬈
朝早洗完頭吹到靚靚直晒 但一返到公司個頭就飛起晒本身有少少曲,點先keep到吹完後個效果呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞