[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
唔該巴打同埋想問下電髮同染髮一齊整係咪會好傷?通常你哋係咪會幫d客同一日整哂?
正 幾錢而家

你咩網訂 近期都想睇下有d 咩新出工具添置
如果幼髮質我會想分開 睇本身既需要

eg 佢可能聽日就pre wedding

同埋有無保養既習慣

都有其他既考量
但最好可以隔一兩個星期更好
同時做黎講
都唔怕既 但要留意
paimore 後 唔可以做偏日本既高鹼性colour

做完個質感爭好遠

除非係日本colour 度加 降鹼,令鹼度無咁高

因為 paimore 電完髮質偏酸 即刻高鹼

無論手感同對預期效果都唔好
咁唔係架
因為之前我介紹左個客

然後佢果個直頭係全韓文網

收集下資訊啫我

到時再等你分享下
咁我唔係會成日自夾

幫人夾啫
目前感覺後枕骨係厚過髮尾
頭髮一向都唔會kick, 只係毛躁鬆散. 尤其是髮尾,
之前髮型師亦溝通過唔好剪碎/剪薄
佢話唔排除係因為甩髮嚴重/斷髮, 而慢慢生番出來再加上天生少少攣, 搞到佢地飛曬出去變毛躁

洗頭水同護髮素都係Tresemme 或者 呂, 都係選擇超級滋潤個類for受損髮質

自從剪髮後依家每日出門口個頭望落都好似大左咁, 所以忍唔住出門都會夾下直髮夾,等頭髮順貼,起碼唔會咁呀嬸咁
知道咁做會傷頭髮, 但實在唔夾唔得
抗熱噴霧又有冇d咩推介

我叫左女朋友下次搵你剪
女仔夾長髮呢隻會岩嗎?
最近買左支Milbon(volume)護髮素,好‘希’,發覺用完好似無用咁,係咪買錯系列

之前用過milbon (smooth)隻‘杰’d
轉左洗頭水 保證你女朋友慢慢好 d 頭髮

lazulite 紫色洗頭水。或
lebel relaxment 洗頭水

護髮素
lebel skilly repair
或milbon 護髮素(晏d 搵下個名

個外裝係,極淡粉紅色咁
想問下搵你地剪要幾錢

想問下用咩造型product先gel到佢個頭咁有光澤
有無邊隻推介 thx
有無樣 買錯唔奇

呢兩款幾好用
如果係曲線 有dd wave 呢?
wax 已經可以 或軟身既泥

或者噴spray

好多方法 但要睇你髮質

同埋可能佢有用夾夾
咁正常緊係去間 你信得過或有朋友整頭靚既去

有無相睇睇家下個情況

你自己整,肯定再fail,d 因為個底已經fail,左。。。
想同你講返句多謝
自從換咗洗頭水之後無以前個種乾同躁 無kick
好左勁多 個人都開心返以前成日比個frd話我髮質好差
用左一次已經覺得好大分別
個洗頭水我切出嚟以為好稀油頭會洗唔乾淨點知唔會,乾淨得黎 髮尾唔會爆炸 吹完都唔會好鞋
唯一缺點就係貴

買左個label 水分,下次試下你推薦嘅atm抗熱

題外話如果我之後打算漂髮 呢隻仲用唔用得?
第一次用就smooth

上個月買左下面隻volume,sales話呢隻清爽d

洗頭水就用緊呢隻scalp

BTW你相果隻有咩特別同埋邊度有得賣,賣幾錢?
搵左幾間都係600ml 3百幾
...
應該去邊度買比較好 謝謝你~~~
佢漂highlight 黎

就算你染返佢都會變返淺淺地
除非成頭做到好深

但佢都係會淺淺地 同ddddd 金

重點係佢漂得唔夠淺
好難預計佢甩既色
但有個方法甩得無咁肉酸

做d 帶紫既色系 然後等d 紫自然甩
感覺上都無咁金 而且又唔會點影響到個底色

又唔洗格硬 做深成個頭 以免日後返唔到轉頭

同埋 返工唔誇得 highlight 有d衝突喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞