[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
Davines定label好用?
所以就算我焗左一次油 隔一排再去漂 其實頭髮都未必漂到?
lebel
同埋睇下咩情形
其實 漂唔漂到
或者需唔需要漂都係睇你

本身想做咩色 同頭髮而家既情況上唔上到果隻色

至於treatment 果部分,並唔會係因為單單一次打底既treatment 可以改變到現況 如果你係,由第一次開始漂 已經有往後既變化既打算慢慢愈漂愈淺

而當中都係慢漂 或者有保養去keep

咁當然我肯定到咁答你係無問題

事關無具體情況好難好肯定答到你

例如你而家係咩色

之前上過咩色
黎緊想上咩色
漂過幾多次

現況髮質 濕水既情形等
想問下頭髮好易油,髮尾好乾(之前漂過一次babylight ),用左護髮素之後都要用力扯開啲頭髮,甩得多頭髮(試過洗頭+吹頭甩左50條頭髮),以前未整頭前啲頭髮係硬同粗,整過一次頭之後就開始變幼,係咪毛囊死左

同埋過2日去漂頭,用咩洗護會好啲,有睇到樓主推lazulite 綠色洗頭水同lebel silky repair 護髮素,不過我唔肯定啱唔啱我用
火山
岩岩染完奶茶啡紅帶霧紫,睇落去有好低調嘅紫,買左kerastase 鎖色洗護,之前未染頭前爬文又買定左lakme去黃洗護。但我無highlights 同漂過,兩個月前淨係電左頭,係咪唔岩用lakme ,放係到又浪費左
漂左一次 又要用力扯開,又勁甩頭髮

之前仲要係又粗又硬

咁你仲漂 漂既過程有無咩好唔舒服

漂之前 有無整過咩 同埋以前既洗護係用咩

因為有時粗 同粗糙 有人會撈亂

暫時上面個配搭都岩用
男仔頭髮粗硬應該電邊種好?
無知一問綠色係邊一個英文字母嗰支?
因為我就咁Google淨係見到紅橙黃藍
呢個色名 我真係理解唔到

睇埋相 都唔係好理解到

btw 無漂 其實分別唔大 鎖色都ok 了
天生鬈?

就咁睇髮量都多
咁慘。。。

留長真係好辛苦

因為我都係留長電

有無圖
睇效果而定

不過多數以藥水先 因為夠貼
咁之後如果甩咗色,再用去黃都得?見到係紫色嘅會唔會都幫到手保住啲紫?
lazulite

你果隻其實都唔係好紫
而且真係無咩用

不過你可以試試

本身有色果d 或去黃 主要對象都係有漂

但如果對比普通洗頭水 都可以

而且 啡紅底既紫 先唔講霧唔霧

都係keep 唔到好紫好耐
唔想太攣,想自然啲
請問下染髮+幾百用shiseido/paimore其實抵唔抵?個分別真係望得到?
如果又做錫紙燙,又漂又染,係咪唔建議?因為太傷

粗硬果個有埋電前 電後 同埋其他可gel 造型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞