[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
帶紫既深啡
或者紫d 既都可以

歐系色會實d

琴深黎講 都係歐系
咁你可以買d 低鹼洗

bb 唔那眼果d 多數都低。

唔出街我都會用果d 洗洗

唔洗都 ok 我覺得 如果本身唔油
可以

溝少少色

當然 如果你可以染淺一次先再上
(唔一定係漂 做黃把頭髮

粗硬仲要好黑既話 就一定要

效果會更好
有漂
應該用去黃 定 補啡色洗頭水……?
有冇牌子推介?
我個髮型師話lakme去黃係廢
想請問你~邊度買最平
唔該你
巴打,想知maro 有乜問題?
之前有排亂咁用護髮素搞到個頭傷晒
而家啲頭髮好幼
開界位望到晒頭皮
原本頭髮又超易出油
夜晚沖完涼第二日中午開始就會出晒油
咁樣可以點搞
唔想咁快甩頭髮
次次染完深啡色好快 唔夠一個月就甩到好淺色 變到紅紅地咁 好核突已經日日用補色洗頭水
次次都係染shiseido 對上一次髮型師已特登拎shiseido既遮白髮版比我染 但都唔夠一個月就無哂
係唔係染其他牌子會無咁易甩色
咁咪用佢介紹果隻ok啦

如果你覺得佢整得幾靚 我建議係信佢

畢竟佢先係掂你個頭果個

黑人頭goodbye yellow 都ok

lakme,我無入同用既
係以前有用落 但覺得ok 既

唔係話好正咁 但唔差

重點係易買。。。

因為唔易買 陣間又買左第二款 仲煩

btw lakme 之後我再執手尾至少唔煩 我覺得

好過奇奇怪怪上網買果d
咁要上網自行格價
thanks
咁開頭就唔應該做全直

用彎鉗做自然做拋

你全直好難 摷亂

何況可以電得更靚或少少紋

就算你係天生鬈
係咪我講緊果隻

超市,廣告果款

一來 洗護標準唔會因為係造型效果

二 佢愈洗d 髮質感愈漲愈鞋 看似鬆左 實質一chemical 就乾 而且手感唔頭髮,就算剪線條同束感 坦白講都呈現唔到

三,洗同好鬆好似meet 開既棉花既質感
然後好似好鬆 髮量up 係錯覺 但佢用黎做賣點

四 你任何深清洗頭水 或高鹼都足以做到呢個效果
之後唔用護髮素 其實暗間頭髮係受損變成咁
而唔係真係鬆

同埋記得要用護髮素
何謂亂咁用
唔明

而且用完護髮素之後係有錯覺 佢幼左或係係手有頭髮

用完手感細滑左 係因為佢既表層收服返 順左

比起剩係用洗頭水 剩用洗頭水質感係粗糙

超易出油既問題 隔一晚,如果你仲要多油
無簡開咩洗護 剩係用緊超市既

已經係唔ok

借問用緊咩洗護
歐洲色系會襟d

一定

shiseido,本身都唔係做實色野。。。。

紅紅底係個色系

同埋再做深少少

用冷色系 對返個紅 fate out 無咁肉酸

而且 可能係d 頭髮太受損 呢樣值得留意下
係 拉直完 你話想摷亂 呢件事本身就唔應該係咁。
咁就應該本身電直既時侯,可以電少少屈 或紋
會更好

當然你講果個問題 小問題黎 帶頭cool 就唔好啦

但如果咁快吉眼 可以返去剪兩下
明白晒 thank you
唔該哂
搵唔到紅色.. 想問下338係平定貴.. 想問下幾錢先正常謝謝你
如果600ml裝 還好偏貴

1000ml,算平
記得之前hktv mall有 ching可以睇吓
好啊我望下
唔該你~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞