[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
借朋友account
想問下女仔長頭髮,本身係空氣瀏海,點知俾髮型師剪柒咗變咗厚齊陰,一字型長度去到外眼角嗰度,啱啱過眉嘅長度,有一邊好似仲短咗少少。剪之前有同髮型師講我有時啲job需要分界撥開啲陰,但佢都冇理
咁樣仲有冇得救?定要等留長返啲先?
咁如果我係普通染
應該淨係補髮根
定全頭再染一次?
會唔會再淺咗?

上次自己染啲色有少少一達達
有啲位上唔到色
想問有邊隻風筒推介? 目前考慮緊panasonic na9d , 定俾多啲上dyson好?
佢一字既長度 係得留返長先解決到

但個厚齊果度 係可以剪得變返靚d,

需要分界撥開

要一定長到度先撥到 所以都係等留
全頭染

但你本身一達達果d,都會好大機會有d 唔同色或一達達
dyson
babyliss 紅色法拉利果隻 夠輕
仲有隻韓仔蝸牛風筒好好用
韓仔蝸牛唔記得點串,過兩日比個名你
Thanks
想問要留到幾長先有得救?同埋有冇咩方法可以生快少少呀
dyson同babyliss點揀見babyliss 千6蚊左右 值唔值俾double上dyson

你可以試下急急長d frd

顴骨

或者去到眼咁上下都開始分到

不過到眼既時間就會開始煩
多吹

男女 直鬈?

咁dyson 當然都好
一個月前 電左髮 「 煙花燙

而家開始 慢慢開始變直

係唔係 電完髮 之後日日都只係用護髮素?

利申:日日用緊護髮素,其他咩都無落
想問davines呢個brand好唔好 聽講係頭髮界LV
想買佢紅色同綠色果支,因為屋企人甩頭髮好嚴重
洗頭水
正常用完洗頭水就要用

哦 個d 剩係電近根 係會快d 無

如果有d 電得好緊
生到中間更肉酸
又無咁誇下麻

但實用d 既 性比ok
想問下用Hairbeauron 3D Plus夾頭既話夾前係咪唔可以搽油?(定係4D先唔得?)
想問下啱啱染完babylight, 啲頭開始黃同毛燥,梳頭成日都打kick,有咩去黃洗頭水/ hair mask 推薦?
用緊ATS 洗頭水同olaplex 0度🙏 thank you!!
頭髮有小小攣 有劉海 成日出門前夾左+噴左野 但中午佢彎左去第邊有無得搞
我想問做髮型C係唔係唔識剪頭髮都可以入行?
我WALK IN上去 比條友剪衰左 佢D剪髮工具仲要係佢自己個袋拎出黎...
我上次支4D 就係咁報銷左

之後搵說明睇
係唔得

之後3d 果幾枝我都唔敢試了

我有時睇架仔d 片,佢都係 好似搽左黎夾

我諗好低溫或者 係搽好少
lebel
dr junior.
x treatment

去黃就good,bye yellow 或kg
想問髮線位有個轉 留齊陰成日會分開 有無得解救
果d 位 要夾直 如果想佢好d
可能係freelance

呢個情況 我唔知道。
btw 你可以咁講

因為佢剪得你咁樣既時侯 都可以叫唔識架

咁佢又真係剪緊頭髮喎
因為你話好乾

但又想藥用 有頭瘡

咁你要試試到底係咩問題先

lazulite 綠色
lebel rootsupli 可搽頭皮既護髮素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞