[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#16

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
咁應該係focus 落髮型師度

但 如果你要好仔細咁講

間鋪都唔會唔關事

例如 junior 既態度 環境同用料

如果佢係一位有要求既髮型師 咁都應該會對地方有要求既

就算個junior 係佢 貨係佢 但環境係咁都事實唔太好
明白!唔該哂另外請問你會唔會有邊間做highlight挑染或者balayage可以推介下?
多謝ching解答
我自己都係stylist...

或者你平常睇到佢既作品

大量都似你會鐘意既

(Eg 你講果位
想搵巴打剪頭可以點揾你?
想問下男仔電完髮一個月已經打回原形 是否正常
唔會

濕時有無個形
同埋平常有無護髮素?

如果電好大wave 而平常都無用開護髮素 有可能

不過而家電大wave 都有個方法會keep 得好d
佢呢個係因為 粗生 同埋量多。。。

如果你用wax 恐怕仲唔好睇
頭頂位置好薄,但兩側比較厚,想問有無解救方法

約一個月前電左髮,依家個頭成隻蟹咁

呢啲頭點叫?
上一個帖樓主介紹我用lazulite綠色
用咗三個星期頭髮真係冇咁笠冇咁塌
請問呢隻係見好就停嘅藥用性洗頭水
定係可以長期用嘅洗頭水?
點解同髮型師講剷側邊後面佢會自己無啦啦剪走你pat陰,搞到你成個智障仔咁先安樂
如果我呢個case (幼軟身 仲要剩係個前陰攣) 用Pomade呢

其實我想易gel d 同埋無咁易塌先
用硬泥好難gel
有冇邊隻gel or 噴噴推介
由細到大都冇用開呢啲野

1 係要唔介意兩邊青d 短d

等中間睇落集中返

2 你而家係咪兩邊都生返曬出黎 郎住左

還是你本身係電根電鬆 但唔係有微鬈
圖最簡單

但如直髮要電爆
唔係藥性野

我記得係可以長用

我聽日問清楚個間公司個代理 夜費時搵人

我自己都用緊
因為個髮型師都係智障仔。

講笑

咁你下次可以搵第個或,如果你想再挑戰下 佢下次想剪你陰 捉住佢隻手 師傅我就咁得架啦
正常 我鋪頭新就正常既

不過大家都係毛巾公司洗。。

不過都有平有貴有得要求既 毛巾公司

但如果客人好怕,疫情關系我有準備紙毛巾(試過好多間 最掂係呢款
泥會挺d 好d

po gel,出黎會唔會仲薄身

有d 泥 係易推開d

post 內個黑泥都係

如果想易整又hold,到 係幼頭髮上

真係打底或比心機吹可能會好d

好用輕身易洗夠hold 整毛毛一流
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞