【互動故】【芒亨】各位獵人,歡迎嚟到神火村!

631 回覆
68 Like 10 Dislike
是夜無雲,月牙高掛,慘白嘅月光映照住整個水沒林。

習慣夜行嘅水生獸開始岀沒,今個晚上,岸邊有一具紋風不動嘅「屍體」,睇黎今晚魔獸嘅晚餐有左着落。

生性謹慎嘅水生獸並無急住上前狼呑虎曣,反而用寬大嘅下顎捉了幾條魚,轉頭一甩,竟把河魚拋到「屍體」之上。

一條。兩條。三條。

三條魚係「屍體」上賣力地跳起霹靂舞,卻沒有半個欣賞的觀眾,只有一雙腥血的眼睛虎視眈眈。

過了幾分種,缺氧嘅魚慢慢失去活力,不再躍動,「屍體」由始至終都紋風不動。水生獸似乎頗滿意自己測試的結果,幾下呼吸就遊到岸邊,準備大快朵頤。

螳螂捕蟬,黃雀在後,就係水生獸前腳剛踏上陸地嘅時候佢唔知道背後,有銀光閃動,一條泡狐龍正係到凝視自己嘅一舉一動,佢就比泡狐龍分泌嘅泡沫滑到,就再爬唔返起身。

咕嚕一聲,黃牛大小的水生獸被一口呑下,泡狐龍拖着漫天飛舞嘅泡沫徐徐離開,地上沒有留下任何痕跡,彷彿咩事都無發生過。

沒有血。沒有水生獸。沒有「屍體」。
那條不翼而飛的「屍體」到底係邊個?自然係比山賊打暈左嘅你!

你醒過來個時,發覺身上有幾條魚跳下跳下,重丈二金剛摸不著頭腦。

正想翻身將啲魚拎去充飢嘅時候,你卻感受到滿滿嘅殺氣,一條泡狐龍正係到捕食,你唔敢亂郁,壞左溪流老大嘅雅興。

直到佢滿足咁呑下個隻不知好歹嘅水生獸,露岀破綻,你先趁機逃到附近嘅叢林。

你嘗試呼喚班仔,但無任何回應。水藝又不知去向,你一時之間,拿不定主意:

A:先去搵水藝
B:先去搵班仔

(是次選項可能會導致落選者遭遇不測)
A
A
今次事關重大
五票為準
a
戰友梗係重要,不過女女更重要
b
B
A
B
B
A
向姐妹丼前進

如果火芽知道我地唔救距姐姐我地真系凍過水
b
你班友係gum投b真系唔想溝姐妹?
B
真喎,我要姐妹丼呀
改投A啦你
我咪a咗囉
A呀
女重要啲,隨從有錢可以請過隻
B

撐班仔!
放工更
btw最快五票嘅係B
仆街,玩完
水藝無慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞